Pleťové esencie

Počet výrobkov: 128

Pleťové esencie majú ľahkú, často vodnato-gélovú konzistenciu a sú o niečo hustejšie ako klasické toniká. Sú bohaté na aktívne zložky a preto efektívne dopĺňajú našu rutinnú starostlivosť o pleť. Najlepšie ich je použiť po tonizácii pleti, ešte pred aplikáciou záverečného ošetrujúceho krému. Pozrite si našu ponuku a vyberte si vhodnú esenciu pre seba!

Triedenie
  • 1
  • 2
počet výrobkov: 120/128

Pleťové esencie

Myslíte si, že si Vaša pleť zvykla na prípravky, ktoré používate, pretože po ich použití už nebadáte žiadne účinky? Pýtate sa, ako si obohatiť svoju každodennú starostlivosť? Možno bude dobré siahnuť po pleťových esenciách z ponuky Cosibella. Toto sú prípravky, ktoré sú základom kórejskej starostlivosti o tvár. Kozmetika má gélovú konzistenciu a možno ju použiť ako doplnok ku každodennému rituálu starostlivosti o pleť. Stačí si vybrať prípravok, ktorý obsahuje zložky prispôsobené potrebám Vašej pleti.


Dozvedieť sa viac

Čo je to pleťová esencia a ako funguje?

Novinkou na trhu starostlivosti o pleť sú pleťové esencie. Sú akousi kombináciou tonika a séra - vyznačujú sa ľahkou konzistenciou, rýchlou vstrebateľnosťou a bohatým zložením. Ich aktívne zložky môžu pomôcť vytvoriť ochrannú vrstvu na povrchu pokožky. Táto kozmetika nie je určená na každodenné použitie, ale môže byť spestrením každodennej starostlivosti. Po ich použití nie je potrebné nanášať napr. krém. Esencie však dobre fungujú aj ako základ kozmetiky s hutnejšou a bohatšou receptúrou.

Pleťové esencie – čo obsahujú?

Zloženie pleťových esencií je veľmi rôznorodé. Nájdete tam napr.:

  • rastlinné extrakty, napr. z ibišteka, ktorý podporuje antioxidačné procesy,
  • oleje, napr. ylang-ylang, ktorý podporuje osvieženie pokožky,
  • vitamíny, napr. B3, ktorý pomáha rozjasniť pokožku a normalizovať prácu mazových žliaz,
  • peptidy podporujúce vyhladenie vrások,
  • AHA a BHA kyseliny, ktoré podporujú exfoliáciu epidermy,
  • látky živočíšneho pôvodu, napr. slimačí sliz, ktorý pomáha v procesoch anti-aging.

Pleťové esencie môžu používať ľudia so všetkými typmi pleti. Stačí si vybrať produkt so zložkami, ktoré sú určené pre Váš typ pleti.

Ako často používať?

Pleťové esencie sú určené na aplikáciu 2-3x týždenne ako doplnok ku každodennej starostlivosti. Najlepšie je esencie používať ako jednu z fáz ranného a/alebo večerného rituálu, teda po tonizácii a pred aplikáciou krému alebo séra.
Aplikácia pleťovej esencie je veľmi jednoduchá. Stačí naniesť pár kvapiek prípravku na ruky a potom jemne vklepať do pokožky. Prípravky v balení s rozprašovačom je možné nastriekať priamo na tvár.

Pleťové esencie, sérum alebo tonikum – čo si vybrať?

Pleťové esencie sa používajú v „prechodnom štádiu“ medzi tonizáciou a hĺbkovou výživou. Nenahrádzajú tonikum, ktoré obsahuje zložky, ktoré pomáhajú stabilizovať pH pokožky. Navyše, použitie esencií nevplýva na to, že sérum s látkami, ktoré podporujú hĺbkovú starostlivosť, nie je už potrebné. Opísaná kozmetika dopĺňa každodennú starostlivosť. Zložky v nich obsiahnuté môžu napomáhať vstrebávaniu iných produktov. Pleťové esencie môžu byť navyše zdrojom látok, ktoré sa nenachádzajú vo vašich obľúbených sérach či krémoch.

Pleťové esencie sú odpoveďou na otázku, ako si obohatiť každodennú starostlivosť. Zvážte teda testovanie tejto kozmetiky v praxi.

pixel