Nočné krémy

Počet výrobkov: 372

Noc je pre pleť príležitosťou na regeneráciu. Pomôcť jej k tomu môžete krémami určenými pre večernú starostlivosť. Ich bohaté zloženie plné aktívnych zložiek ošetruje a vyživuje pokožku. Po prebudení je WAU efekt zaručený! Nahliadnite do našej ponuky a vyberte si krém, ktorý okorení Vašu večernú rutinu a dovedie ju k dokonalosti!

Triedenie
počet výrobkov: 30/372

Nočná starostlivosť o pleť - krémy na noc

Počas spánku pokožka neustále pracuje. Práve preto je to vhodná doba poskytnúť pleti potrebné aktívne zložky obsiahnuté napríklad v krémoch. Nočné krémy sa vyznačujú hutnou konzistenciou a bohatým zložením. Najčastejšie sú plné olejov a masiel, ktoré dokonale vyživujú, regenerujú a premasťujú. Nočná starostlivosť je zároveň ideálnou príležitosťou pre potenciálne dráždivé a fotosenzibilizujúce zložky ako retinol a vysoko koncentrované kyseliny. Ide o úžasné látky s intenzívnymi vlastnosťami. Po ich použití je ale nutné vyhýbať sa slnečným lúčom. Práve v nočných krémoch sú kyseliny zárukou bezpečnosti v spojení s úžasnými výsledkami.


Dozvedieť sa viac

Je nočný krém naozaj potrebný?

Po celom dni, kedy je pokožka vystavená vonkajším vplyvom ako vietor alebo okolité nečistoty a môže sa vysušovať, je potrebné zaistiť jej potrebnú starostlivosť. O pleť je nutné starať sa nielen cez deň, ale aj v noci. Počas spánku dochádza v pokožke k sérii procesov. Pokožka má tiež väčšiu schopnosť regenerovať. Preto je zaistenie tých správnych aktívnych zložiek pre zachovanie pleti v dobrej kondícii nevyhnutné. Nočné krémy majú jednoznačne intenzívnejšie účinky ako krémy na deň.

Účinné zložky obsiahnuté v nočných krémoch

Patria sem vyživujúce, regeneračné a exfoliačné zložky a aj látky, ktoré pôsobia proti vráskam, na povrchu pokožky vytvárajú okluzívnu vrstvu alebo rozjasňujú. V zložení krémov na noc nájdete:

  • retinol - stimuluje syntézu kolagénu, pôsobí proti starnutiu, zosvetľuje pigmentové škvrny, redukuje akné a nedokonalosti a reguluje sekréciu kožného mazu
  • AHA kyseliny - exfoliujú odumreté kožné bunky, zosvetľujú pigmentové škvrny, vyhladzujú drobné vrásky a redukujú vyrážky
  • kyselina salicylová (BHA kyselina) – má antibakteriálne a protizápalové účinky, redukuje zápalové prejavy a čierne bodky a čistí upchaté póry
  • vitamín C vo vysokej koncentrácii – rozjasňuje pigmentové škvrny, má antioxidačné účinky, pôsobí proti starnutiu a dodáva pleti krásny lesk
  • oleje a maslá – hĺbkovo vyživujú, premasťujú, udržujú hydratáciu a regenerujú

Podľa čoho si vybrať nočný krém?

Dobrý krém je taký, ktorý presne zodpovedá potrebám Vašej pleti. Mal by obsahovať zložky, ktoré vykazujú konkrétne účinky. Či už proti vráskam, s rozjasňujúcimi vlastnosťami, proti akné alebo s regeneračnými účinkami. Taktiež sa oplatí venovať pozornosť konzistencii krému. Niektoré nočné krémy majú hutné zloženie, vyživujú, vytvárajú na pleti okluzívnu vrstvu a zanechávajú mastný film. Iné majú bohaté zloženie plné aktívnych látok, ale sú ľahšie. Používanie krému na noc by malo byť príjemnou záležitosťou, vyberte si preto taký, ktorý splní všetky Vaše očakávania.

Môže sa nočný krém používať aj cez deň?

Informácie, že produkt je vhodný iba na noc sú relatívne. Samozrejme v prípade retinolu alebo kyselín, teda fotosenzibilizujúcich látok, ktoré môžu spôsobovať podráždenie, je nutné krém nanášať iba večer. Ale pokiaľ krém neobsahuje tieto potenciálne dráždivé zložky a jediným rozdielom je bohaté, vyživujúce zloženie plné olejov, nič nebráni tomu používať takýto krém aj v rannej rutine. Niektoré typy pleti ako napr. suchá alebo citlivá potrebujú ochranný okluzívny film aj počas dňa.

Prečítajte si: Aká by mala byť ošetrujúca rutina na jeseň? Zavedenie retinolu a kyselín

pixel