Masky na nohy

Počet výrobkov: 11

Masky na nohy sú skvelým spôsobom domáceho SPA pre relaxáciu Vašich chodidiel. Vďaka nim si môžete oddýchnuť a využiť tento čas len pre seba. Výhody sú rovnaké - chodidlá sú zmäkčené, hydratované a hladké. Vyberte si z našej ponuky a potešte svoje nôžky poriadnou dávkou regenerácie. Zaslúžia si to!

Triedenie

Vyživenie a regenerácia s maskami na chodidlá

Suchá a popraskaná pokožka nôh, popraskané päty, nepríjemný pocit drsnej pokožky a nepohodlia, pocity pálenia či napätia sú dôsledkom zanedbanej starostlivosti o pokožku nôh. Pocit bolesti spôsobený prasklinami na pätách pri chôdzi môže byť prekážkou v každodennom živote. Oblasť chodidiel je pri každodennej starostlivosti veľmi často prehliadaná a práve chodidlá sú denne vystavené veľkému tlaku a záťaži. Aby bola Vaša pokožka zdravá, príjemne hebká na dotyk a hydratovaná, oplatí sa do Vašej starostlivosti zaviesť masky na nohy a exfoliačné ponožky. Sú skvelým riešením, za ktoré Vám pokožka nôh poďakuje a možno zistíte, že je to skvelý doplnok pre Vašu základnú rutinu starostlivosti o telo.


Dozvedieť sa viac

Ako používať masky na chodidlá?

Masky na nohy môžu mať rôznu formu aj účel. Asi najznámejším typom sú krémové masky. Stačí vmasírovať hrubú vrstvu kozmetického prípravku do čistej a osušenej pokožky nôh a nechať ho vstrebať. Prípadne si môžete na nohy navliecť bavlnené ponožky a nechať ich na nohách celú noc. Ráno sa prebudíte s hebkou, hladkou, regenerovanou a hydratovanou pokožkou. Druhým typom sú masky v podobe ponožiek. Môže ísť o ponožky s exfoliačným účinkom alebo také, ktoré pokožku regenerujú a vyživujú. Aplikácia je jednoduchá: ponožky napustené esenciou priložte na suché a čisté nohy, nechajte ich pôsobiť po dobu stanovenú výrobcom a po jej uplynutí vmasírujte zvyšok esencie do celých chodidiel. Masky vďaka ich veľmi intenzívnemu a koncentrovanému účinku nie je nutné aplikovať každý deň. Masku stačí aplikovať raz týždenne, aby ste dosiahli požadované výsledky a tešili sa z hebkej pokožky Vašich chodidiel!

Hydratačné zložky v prípravkoch na nohy

Zloženie kozmetických prípravkov určených na nohy obsahuje mnoho cenných účinných látok, ktoré riešia potreby suchých a popraskaných chodidiel. Oleje, rastlinné výťažky, kyseliny a mnoho ďalších zložiek fungujú dokonale aj pre tie najsuchšie miesta chodidiel.

Medzi takéto zložky napríklad patrí:

  • urea - veľmi obľúbená zložka používaná v kozmetike na nohy. Má exfoliačný účinok, zanecháva chodidlá hladké, jemné na dotyk a dokonale hydratované.
  • kyselina mliečna - jedna z AHA kyselín, ktorá účinne odstraňuje odumreté kožné bunky a dodáva nohám hebkosť a hydratáciu. Okrem toho má antibakteriálny účinok, ktorý je pri správnej starostlivosti o nohy nesmierne dôležitý.
  • extrakt z mäty piepornej - má vlastnosť vytvárať chladivý a upokojujúci pocit, takže je ideálny pre osviežujúce masky.
  • kyselina glykolová - stimuluje regeneračné procesy pokožky, má exfoliačný účinok.
  • tea trea olej - eliminuje zápach, osviežuje a pôsobí antibakteriálne.
  • bambucké (shea) maslo - vyživuje pokožku, premasťuje ju a udržiava pokožku hydratovanú.
  • alantoín - vyhladzuje drsnú kožu na chodidlách a má regeneračné účinky.
  • ceramidy - obnovujú ochrannú bariéru pokožky, vyživujú ju a hydratujú.
  • extrakt z levandule – má antiseptické účinky a dokonale osviežuje nohy.

Ako fungujú peelingové ponožky?

Tento typ kozmetiky sa v starostlivosti o pokožku nôh od ostatných výrobkov líši svojim jedinečným procesom pôsobenia, ktorým je preň typický. Tieto masky sú napustené zmesou AHA a BHA kyselín, vďaka ktorým dochádza k exfoliácii kože. Zloženie ponožiek obsahuje aj podporné zložky, ako sú enzýmy, urea a upokojujúce látky, napríklad panthenol alebo alantoín. Účinky po použití exfoliačných ponožiek nie sú viditeľné okamžite. K úplnému odstráneniu rohovej vrstvy pokožky dochádza až po niekoľkých dňoch. Pokožka je potom dokonale hladká, bez zhrubnutia a pocitu vysušenia. Je veľmi dôležité, aby ste kožu v procese jej exfoliácie nezlupovali, aby nedošlo k poškodeniu. Koža sa zlupuje samovoľne, bezpečným a bezbolestným spôsobom.

pixel