Opaľovací sprej na telo

Počet výrobkov: 10

Ak preferujete rýchlu a bezproblémovú aplikáciu prípravkov s ochranným SPF filtrom, vyberte si niektorý z našich sprejov na opaľovanie. Opaľovacie prípravky v tejto forme účinne chránia pred slnkom a ich aplikáciu je možné jednoducho opakovať počas celého dňa, čím sa predlžuje doba ochrany pred škodlivými účinkami slnečného žiarenia. Ich textúra je ľahká a nezaťažujúca. Nájdite si svojho obľúbenca!

Triedenie

Rýchla a pohodlná ochrana pred slnkom

Pokožku je dôležité chrániť pred vplyvom UV žiarenia po celý rok, najmä však v lete, keď slniečko žiari od rána do večera a Vy trávite dlhé hodiny vonku. Pokožka, na ktorú nie je aplikovaný opaľovací prípravok, je vystavená podráždeniu, pigmentovým škvrnám, začervenaniu, popáleniu a všetkým nepríjemnostiam, ktoré k slnečnému spáleniu patria - ako je napríklad nepríjemný pocit alebo dokonca bolesť. Na trhu môžete nájsť veľmi bohatú škálu opaľovacích prípravkov na telo. Pokiaľ preferujete pohodlnú aplikáciu, zaujímavým tipom môžu byť praktické spreje na opaľovanie.


Dozvedieť sa viac

Ako používať opaľovacie spreje?

Veľmi dôležitým pravidlom pri používaní opaľovacích prípravkov s UV filtrami je to, aby sa aplikovali na pokožku 15-20 minút pred tým, než sa vydáte von. Daný produkt nastriekajte na čistú a suchú pokožku zo vzdialenosti cca 20-30 cm. Pokiaľ cítite, že je potrebné prípravok aplikovať ešte dôkladnejšie, jemne ho vmasírujte. V prípade, že sa chystáte zdržiavať na slnku dlhšie, aplikujte prípravok každé 2 hodiny. Opakovať aplikáciu spreja na opaľovanie je veľmi dôležité, pokožke tak zaručíte neustálu ochranu.

Čím sa líšia UV filtre?

Ochranné filtre, ktoré sa používajú v kozmetike, ktorá je určená na ochranu pokožky pred slnečným žiarením, sa medzi sebou líšia vlastnosťami a stupňom ochrany. Ak premýšľate, ktorý typ produktu zvoliť, zoznámte sa s nasledujúcimi rozdielmi. Kozmetické produkty majú na obaloch mnohé informácie, týkajúce sa intenzity ochrany pred UV žiarením, napríklad SPF50, SPF30. Čím väčšia číselná hodnota, tým dlhšie bude pokožka chránená pred slnečným žiarením. Preto je dôležité vyberať také prípravky, ktoré zaručia najvyšší stupeň ochrany. UV filtre tiež môžeme rozdeliť na:

  • chemické - absorbujú slnečné lúče a menia ich na tepelnú energiu. Prenikajú do pokožky, nezanechávajú na nej bielu vrstvu a v prípravku ich stačí len malá koncentrácia, aby bol účinný.
  • fyzikálne - alebo aj minerálne filtre, fungujú na princípe odrážania/rozptýlenia slnečných lúčov. Neprenikajú hlboko do pokožky, môžu vytvárať efekt bielej pokožky, ale to sa môže líšiť v závislosti od konzistencie produktu.
  • zmiešané - ide o prepojenie chemických filtrov a filtrov na fyzickej báze. Takáto kombinácia je ideálna a zaručuje dokonale účinnú ochranu.

Značky, ktoré ponúkajú opaľovacie prípravky v spreji

Spreje, ktoré chránia pred UV žiarením určite patria k novému typu prípravkom na opaľovanie. Jedným z výrobcov, ktorý ich zaradil do svojho portfólia je značka Altruist. V ponuke tejto značky nájdete dva produkty s vysokým stupňom ochrany SPF50, vrátane prípravku pre celú rodinu s objemom až 250 ml. Vydrží veľmi dlho a je možné ho používať na telo aj tvár. Značka Uriage ponúka suchý olej v spreji s chemickými filtrami a francúzska značka Bioderma ponúka sprej s ľahkou konzistenciou, ktorý okrem účinnej slnečnej ochrany hydratuje a upokojuje podráždenú pokožku tela. Výnimočnú formulu predstavuje značka Australian Gold, ktorá ponúka gély v spreji s rôznym stupňom ochrany, ktoré navyše podporujú získanie rovnomerného opálenia.

pixel