Šampóny bez SLS a SLES

Počet výrobkov: 64

SLS a SLES sú aniónové sulfátové látky, ktoré sa používajú v šampónoch pre dobrú penivosť a hĺbkové čistenie pokožky hlavy. Ich nevýhodou je však vysoký dráždivý potenciál. Z tohto dôvodu sa mnohí ľudia snažia týmto detergentom v zloženiach šampónov vyhnúť a hľadajú jemnejšie čistiace zložky. Pripravili sme pre Vás širokú škálu šampónov bez SLS a SLES v zložení, ktoré vlasovú pokožku jemne vyčistia a zanechajú príjemný pocit. Poďte sa na ne pozrieť!

Triedenie

Čo sú to SLS a SLES?

S týmito dvoma skratkami ste sa na etikete prípravku určite už stretli. SLS a SLES sú sulfáty, povrchovo aktívne látky, ktoré majú dobré čistiace a peniace vlastnosti. Patria medzi silné detergenty, s tým rozdielom, že SLES má o niečo jemnejšie účinky ako SLS. Bohužiaľ, obe tieto látky môžu spôsobovať podráždenie najmä citlivej pokožky hlavy a môžu tiež vysušovať vlasy. Ak máte normálnu pokožku hlavy, šampóny s obsahom týchto zložiek môžete bez problémov aj naďalej používať. Pokiaľ ste ale majiteľkou citlivej pokožky hlavy a nechcete vlasy zbytočne vysušovať, týmto zložkám sa v zložení šampónov vyhýbajte a vyberte si tie s jemnejším zložením.


Dozvedieť sa viac

Ako spoznať šampón bez sulfátov?

Overiť si zloženie Vášho obľúbeného šampónu je kľúčovým krokom vo vedomej starostlivosti o vlasy. A je to veľmi jednoduché. Jednotlivé zložky nájdete na obale výrobku označené ako „Ingredients“. Na tomto mieste hľadajte názvy Sodium Lauryl Sulfate (SLS) a Sodium Laureth Sulfate (SLES). Pre uľahčenie – tieto zložky sa najčastejšie nachádzajú na prvých miestach v zložení. Znamená to, že ich percentuálny obsah v prípravku je vysoký.

Čím nahradiť agresívne čistiace látky v zložení šampónu?

Aby bol šampón účinný, zďaleka nemusí obsahovať silné detergenty. Rovnako účinne, ale bez podráždenia a vysušovania pôsobia látky ako:

  • Lauryl Glucoside – neiónová, povrchovo aktívna látka získaná z prírodných mastných kyselín z kokosu.
  • Coco-Glucoside – kokosový glukozid, ktorý pôsobí ako veľmi jemné penidlo. Získava sa z kokosového oleja. Funguje aj ako emulgátor.
  • Decyl Glucoside - jemná PAL (povrchovo aktívna látka) získaná z mastných alkoholov. Ani vo vysokých koncentráciách nespôsobuje podráždenie.

Najlepšie bezsulfátové šampóny na vlasy

V ponuke e-shopu Cosibella nájdete širokú ponuku šampónov bez obsahu sulfátov – silných čistiacich látok, vďaka ktorým zaistíte svojim vlasom starostlivosť na vysokej úrovni. Pokiaľ premýšľate o nákupe jedného z nich, spoznajte šampóny napríklad týchto cenených značiek: Anwen, Aromase, BasicLab alebo Mawawo. Prípravky týchto výrobcov sú obohatené o ošetrujúce zložky, vďaka ktorým budú Vaše vlasy krásne, silné a plné lesku.

Prezrite aj: Šampóny pre jemné vlasyKondicionéry pre jemné vlasyBezoplachové kondicionéry

Prečítajte si: Šampóny na vlasy –⁠ ako fungujú? Spoznajte skutočné funkcie šampónov

pixel