Starostlivosť o nohy

Počet výrobkov: 17

Nohy sú často prehliadanou časťou tela, pokiaľ ide o ich úpravu. Spodná časť chodidiel sa vyznačuje hrubšou kožou, ktorá na povrchu obsahuje dodatočnú vrstvu epidermy, tzv. ľahkú vrstvu. Vyžaduje si správnu starostlivosť a rovnováhu medzi exfoliáciou a hĺbkovou výživou. Suchá pokožka chodidiel ľahko praská a spôsobuje nám nepohodlie. Aby sme sa tohto pocitu zbavili, oplatí sa používať správne prípravky na zmäkčenie pokožky. Pozrite sa, aké produkty pre starostlivosť o nohy sme pre Vás pripravili!

Triedenie

Upravené, hebké a hydratované chodidlá

V každodennej starostlivosti o naše telo na ne veľmi často zabúdame. Nedostatočná hydratácia, výživa a regenerácia môže mať za následok suchú kožu na nohách či popraskané päty a s tým spojený často veľmi nepríjemný pocit nepohodlia pri chôdzi. Zaradenie kozmetiky a prípravkov pre starostlivosť o nohy do ošetrujúcej rutiny prinesie očakávané výsledky v podobe jemnej a príjemne hladkej pokožky.


Dozvedieť sa viac

Ako sa postarať o chodidlá?

Na trhu sa objavuje stále viac výrobkov zameraných na potreby suchej pokožky nôh. Zamatové, voňavé krémy či masky v tvare ponožiek plné účinných zložiek sú skvelým spôsobom, ako poskytnúť nohám potrebnú starostlivosť. Krémy predstavujú rýchly spôsob, ako pokožke dodať potrebnú hydratáciu. Sú tiež ideálne pre večernú alebo dokonca nočnú starostlivosť. Na pokožku sa oplatí naniesť hrubšiu vrstvu krému a obliecť si bavlnené ponožky. Pokožka bude ráno bude mimoriadne jemná a hydratovaná. Masky zase môžu mať hydratačný, regeneračný alebo exfoliačný účinok. Maska sa aplikuje na chodidlá a odstraňuje sa až po dobe stanovenej výrobcom. Ide o skvelý doplnok v rutinnej starostlivosti o nohy, ktorý je možné praktizovať ako večerné relaxačné SPA pre nohy.

Účinné zložky pre mäkké a jemné chodidlá

Príjemne hladká pokožka nôh poskytuje pocit pohodlia. Najmä v lete, keď obuv odhaľuje väčšinu chodidla, stojí za to, aby pokožka vyzerala zdravo, bez suchých miest a prasklín. Tieto účinky zaisťujú zložky obsiahnuté v kozmetike pre starostlivosť o nohy, ako napr.:

  • urea - odstraňuje odumretú kožu, hĺbkovo hydratuje a zjemňuje.
  • ceramidy - obnovujú lipidovú bariéru pokožky, vyživujú ju a hydratujú.
  • bambucké (shea) maslo - premasťuje, vyživuje, regeneruje a hydratuje suchú pokožku.
  • kyselina mliečna - odstraňuje odumretú kožu, vyhladzuje, hydratuje, zjemňuje pokožku a pôsobí antibakteriálne.
  • kyselina hyalurónová - viaže vodu v koži, má silný hydratačný účinok.
  • tea tree olej - pôsobí antibakteriálne, osviežuje, dezinfikuje a eliminuje zápach.
  • olej zo sladkých mandlí - hydratuje, vyživuje a premasťuje pokožku na nohách.
pixel