Gélove pleťové masky

Počet výrobkov: 36

Gélová textúra pleťových masiek je skvelým kozmetickým doplnkom pre stimuláciu a osvieženie pleti. Pokožku jemne chladí a nezaťažuje, takže si ju určite obľúbia aj majiteľky mastnej pleti. Ak ešte nemáte masku na tvár s gélovou formulou, prezrite si našu ponuku!

Triedenie

Gélová pleťová maska - záruka pleti bez podráždenia

Maska je synonymom pre relax, domáce SPA a upokojenie. A toto tvrdenie je viac než správne najmä v prípade, keď ide o gélové alebo hydrogélové masky. Gélové zloženie masiek má chladivé účinky a zároveň okamžite upokojuje podráždenie a začervenanie a navracia pleti pocit pohodlia. Môže byť navyše obohatené o ošetrujúce zložky, ktoré riešia konkrétne problémy rôznych typov pleti. 

Dozvedieť sa viac

Rozdiel medzi gélovými a hydrogélovými maskami

Gélové masky sú jednoducho masky s gélovým zložením, ktoré môžete na pleti rozotrieť a následne zmyť. Naopak hydrogélové masky majú formu mokrého želé, zabraňujú odparovaniu vody a ich obsiahnuté zložky sa postupne uvoľňujú do pokožky. Aplikujú sa na tvár rovnako ako textilné, plátienkové masky. Oba typy masiek sa úžasne starajú o pleť, hydratujú, rozjasňujú a regenerujú.

Ako gélové masky na pleť fungujú?

Gélové masky, rovnako ako iné typy masiek, majú všestranné využitie. Účinky závisia od obsiahnutých aktívnych zložiek. Na základe použitých látok môžu masky hydratovať, upokojovať, pôsobiť proti vráskam alebo proti akné, regulovať sekréciu mazu alebo vyživovať. Vďaka tomu si každý typ pleti nájde v širokej ponuke gélových masiek svojho favorita!

Aktívne látky v gélových maskách

V zložení gélových masiek na tvár môžete nájsť tieto látky:

  • kyselinu hyalurónovú – viaže vodu v pokožke, zaisťuje dostatočnú úroveň hydratácie a vyhladzuje
  • ceramidy – posilňujú ochrannú bariéru pokožky, chránia pred vysušením, regenerujú a vyživujú
  • pupočník ázijský - upokojuje, má antibakteriálne účinky a urýchľuje regeneráciu
  • kyseliny – exfoliujú odumreté kožné bunky, čistia, rozjasňujú a redukujú nedokonalosti
  • niacínamid – posilňuje ochrannú bariéru pokožky, reguluje sekréciu kožného mazu, má antioxidačné a protizápalové účinky, rozjasňuje a sťahuje rozšírené póry
  • beta-glukán – zlepšuje elasticitu pleti, minimalizuje podráždenie a podporuje funkciu hydrolipidovej bariéry pokožky
  • extrakt z damašskej ruže - zmierňuje podráždenie, upokojuje, hydratuje a má protizápalové účinky
  • extrakt zo zeleného čaju - má protizápalové a antioxidačné účinky

Akú gélovú masku zvoliť pre Vašu pleť?

Rozhodujúci je Váš typ pleti. Ak viete, čo Vaša pleť potrebuje, ľahko vyberiete ten správny produkt. Mastná a zmiešaná pleť by mala voliť čistiace masky regulujúce sekréciu kožného mazu, ktoré obsahujú niacínamid, kyseliny alebo rastlinné extrakty. Suchá a citlivá pleť by sa mala zamerať na hydratačné, regeneračné a upokojujúce masky, ktoré posilňujú hydrolipidovú bariéru. Pre aknóznu pleť sú ideálne čistiace masky s antibakteriálnym účinkom, ktoré bojujú proti nedokonalostiam. Vhodnou zložkou pre tento typ pleti je tea tree olej (z čajovníka) alebo kyseliny.

Prezrite aj: Pleťové gélyAlginátové pleťové maskyPleťové hmly

Prečítajte si: Rosacea – čo to je a ako ju vyliečiť? Najlepšia kozmetika

pixel