Ilová maska na tvár

Počet výrobkov: 46

Pleťové masky s obsahom ílov sú vďaka širokému spektru pôsobenia veľmi obľúbené. Íly sú minerálne látky, ktoré sú veľmi cenné a majú blahodarné vlastnosti na pokožku. Sú vhodné pre všetky typy pleti a spĺňajú ich rozmanité potreby. Okrem iného absorbujú prebytočný maz a majú hĺbkový čistiaci účinok. Spoznajte ich a zistite, ako fungujú na Vašej pleti!

Triedenie

Prírodná starostlivosť s ílovými maskami

Ílové masky sú skvelým riešením, ak chcete do svojej ošetrujúcej rutiny zaradiť prírodnú kozmetiku. Úžasne sa starajú o pokožku a vďaka svojej rôznorodosti sú vhodné pre rôzne typy pleti, v závislosti od konkrétnych potrieb a problémov. Sú jemné a preto ideálne aj pre citlivú pleť.

Dozvedieť sa viac

Ako funguje ílová maska?

Íly majú dobré absorpčné vlastnosti, vďaka čomu pohlcujú nečistoty a zanechávajú pleť dokonale čistú. Navyše, účinne regulujú sekréciu kožného mazu, redukujú mastnotu pleti, majú antibakteriálne vlastnosti, upokojujú zápalové prejavy a pomáhajú odstraňovať nedokonalosti. Maska z ílu zanecháva pokožku viditeľne čistú, vyhladenú a mäkkú na dotyk a zaisťuje pocit čistej pleti.

Druhy ílov a ich vlastnosti

Existuje niekoľko druhov ílov. Ich vlastnosti a vhodnosť pre daný typ pleti sa líšia v závislosti od ich farby, takže je veľmi ľahké ich rozlíšiť.

  • zelený íl – má antibakteriálne účinky, upokojuje zápalové prejavy a nedokonalosti a reguluje sekréciu kožného mazu. Je vhodný pre aknóznu a mastnú pleť.
  • biely íl – čistí a upokojuje podráždenie. Ako jeden z najjemnejších ílov je ideálny pre citlivú, kuperóznu a podráždenú pleť.
  • modrý íl – čistí, posilňuje a regeneruje. Je vhodný prakticky pre všetky typy pleti.
  • žltý íl – reguluje sekréciu kožného mazu, znižuje viditeľnosť rozšírených pórov a čistí. Ideálna pre mastnú a zmiešanú pleť.
  • fialový íl - prináša pleti úľavu a má čistiace vlastnosti. Jemný íl, ktorý môže používať aj citlivá pleť.
  • ružový íl – upokojuje podráždenie, tonizuje a má antibakteriálne účinky. Šetrný k pokožke.
  • červený íl – zmierňuje začervenanie pleti a reguluje sekréciu kožného mazu. Skvelý pre kuperóznu pleť.
  • íl ghassoul – jemne exfoliuje, čím vyhladzuje, čistí a upokojuje podráždenie.


Ako používať pleťové masky s ílom?

V ponuke nášho e-shopu nájdete už hotové ílové masky, ale aj ílové prášky na domácu prípravu masky. V prípade masiek, ktoré je nutné najskôr pripraviť, stačí zmiešať potrebné množstvo ílu s vodou, vytvoriť konzistenciu pasty a potom naniesť na očistenú pokožku tváre. Nikdy nenechávajte íl zaschnúť do veľmi tvrdej “kôry”– maska by mohla pleť vysušiť. Každé 2 minúty preto na masku striekajte tonikum alebo hydratačný sprej. Nechajte 10-15 minút pôsobiť a potom dôkladne opláchnite teplou vodou. Ak váhate, akú ílovú masku si zaobstarať, prezrite si ponuku značiek ASOA, Bosphaera alebo Iossi. Určite si vyberiete!

Prezrite aj: Čistiace maskyČistiace pleťové gélyČistiace pleťové penyČistiace pleťové emulzie

Prečítajte si: Kozmetické certifikáty. Čo znamená, že je kozmetika prírodná?

pixel