Opaľovacie krémy na telo

Počet výrobkov: 19

Krémy a telové mlieka určené na opaľovanie pokožky účinne chránia pred UV žiarením. Ich hydratačné zloženie sa ľahko nanáša, stará sa o pokožku a zanecháva ju zjemnenú a vyživenú. Slnečné lúče obzvlášť priťahujú naše ramená, chrbát, dekolt a zadné časti nôh! Prezrite si širokú ponuku opaľovacích krémov a chráňte svoju pokožku pred slnkom!

Účinná ochrana tela pred slnkom

V lete, keď nás teplota núti odhaľovať naše telo, je veľmi dôležité chrániť pokožku pred UV žiarením. Dlhé dni strávené na pláži, na výletoch, turistike alebo aj pri práci v záhrade, môžu spôsobiť spáleniny, začervenanie či pigmentové škvrny a sfarbenia pokožky. Používanie telového krému s UV filtrom je preto v takomto období mimoriadne dôležité.


Dozvedieť sa viac

Opaľovacie krémy na telo – prečo je ochrana pred slnkom taká dôležitá?

Dlhodobé vystavovanie slnečnému žiareniu môže mať škodlivé účinky na naše zdravie. Vyskytuje sa erytém, ktorý vedie k popáleninám, ktoré spôsobujú bolesť a nepohodlie. Slnečné lúče môžu tiež spôsobiť zmenu farby, teda škvrny na koži. V najhoršom prípade môže dlhodobý pobyt na slnku, bez použitia opaľovacích krémov, viesť k rozvoju predrakovinových lézií. 

Na čo si dať pozor pri výbere telového opaľovacieho krému?

Ak neviete, ktorý produkt bude pre Vás ten pravý, riaďte sa niektorými parametrami, ktoré ich odlišujú. Dôležitá je úroveň ochrany. Na obale produktu uvidíte označenia ako SPF50, SPF30 atď. Čím vyššia táto hodnota je, tým dlhšie bude pokožka produktom chránená. Telové krémy sa dodávajú v rôznej konzistencii. Existujú vodnatejšie, emulgované a aj tie s bohatším, krémovým zložením. Ak chcete prípravok aplikovať rýchlo, zvoľte ľahšie, vodnatejšie zloženia. Na druhej strane, ak máte radi pocit príjemnej hebkosti pri nanášaní, zvoľte hutnejší opaľovací krém.

Druhy ochranných SPF filtrov:

  • chemické - prenikajú hĺbšie do pokožky, kde absorbujú slnečné žiarenie a premieňajú ho na tepelnú energiu. Nezanechávajú na pokožke biely film a v kozmetike sa nachádzajú v nižších koncentráciách. Nájdete ich napr. pod názvami: Homosalate, Ethylhexyl Methoxycinnamate,
  • fyzické (minerálne) - zostávajú na povrchu kože. Fungujú na princípe odrazu/rozptyľovania slnečných lúčov. Veľmi často na pokožke zanechávajú biely film, ale všetko závisí od zloženia produktu. Medzi filtre tohto typu patria napr.: Titanium Dioxide a Zinc Oxide (oxid titaničitý a oxid zinočnatý),
  • zmiešané - výrobok obsahuje chemické aj fyzikálne filtre. Ide o skvelé riešenie, ktoré poskytuje účinnú ochranu.

Značky telových krémov na opaľovanie

Čoraz viac výrobcov plní očakávania náročných klientov a vytvára skvelú kozmetiku, určenú na slnečnú ochranu tela. Značka Altruist ponúka skvelé produkty s vysokým stupňom ochrany, za veľmi priaznivé ceny. Výrobca Australian Gold ponúka krémy, ktoré okrem ochrany pomáhajú dosiahnuť prirodzený efekt opálenia. Nájdete tu aj ochrannú SPF kozmetiku pre deti. Značka Bioderma zase vytvorila krém, ktorý účinne chráni pokožku, je mimoriadne jemný a navyše podporuje regeneračné procesy. Okrem spomínaných výrobcov, nájdete v našej ponuke mnoho ďalších skvelých značiek a produktov.

Objavte celú ponuku Cosibella SPF krémov na telo a zaistite svojmu telu správnu ochranu pred slnkom.

Prezrite aj: Opaľovacie spreje, Oleje na opaľovanie, Samoopaľovacie prípravkyPrípravky po opaľovaní

Prečítajte si: Upokojenie pokožky –⁠ ako zmierniť spáleniny od slnka

pixel