Masky pre vlasy s nízkou pórovitosťou

Počet výrobkov: 6

Majú Vaše vlasy nízku pórovitosť? Ak áno, pravdepodobne sú jemné, hladké a odolné voči poškodeniu, no na druhej strane im často chýba objem a sú veľmi náročné na úpravu. Tento typ vlasov najviac obľubuje hydratačné zložky, ako je kyselina hyalurónová, aloe vera, ale aj výťažky a íly, ktoré im dodajú objem. Vyberte si z kondicionérov určených pre nízku pórovitosť vlasov a zabudnite na preťažené vlasy bez objemu!

Triedenie

Masky pre nízko pórovité vlasy - ako fungujú?

Vlasy s nízkou pórovitosťou sa vyznačujú tesne priliehajúcou vlasovou kutikulou. Kutikuly sú navzájom pevne prepojené po celom povrchu a preto sú takéto vlasy odolnejšie voči vode aj aplikovaným prípravkom. Nízka pórovitosť vlasov predstavuje menej náročnú starostlivosť o vlasy, no aj o ne sa treba správne starať, pokiaľ majú zostať zdravé a plné lesku. Nakoľko sú tieto vlasy väčšinou veľmi hladké, rovné, jemné, najväčšou hrozbou tohto typu poréznosti sú zľahnuté vlasy bez objemu. A práve masky sú skvelým spôsobom, ako im dodať objem, hydratáciu, výživu a taktiež posilniť ich štruktúru. 


Dozvedieť sa viac

Starostlivosť o vlasy s nízkou pórovitosťou

Tento typ vlasov si vyžaduje správne zvolenú kozmetiku, ktorá ich udrží v dobrej kondícii. Tu je niekoľko krokov, s ktorými bude starostlivosť ešte účinnejšia a vlasy budú vyzerať ešte lepšie:

  • voľba správnych produktov - zvoľte si také kozmetické produkty, ktoré sú presne prispôsobené potrebám Vašich vlasov. Všímajte si značky, zloženie a aktívne látky, ktoré produkt obsahuje. Len tak vlasom zaistite efekty, po ktorých túžia,
  • pravidelné používanie masiek - pokiaľ budete masku používať aspoň raz týždenne, zabezpečí Vašim vlasom potrebné zložky, čo sa prejaví v ich konečnej kondícii a vzhľade, 
  • šetrné umývanie vlasov - vlasy s nízkou pórovitosťou sú väčšinou jemné a oslabené. Preto je nutné nevystavovať ich zbytočnému poškodeniu a voliť jemné šampóny bez silných čistiacich a dráždivých zložiek.

Ako používať masky pre vlasy s nízkou pórovitosťou

Aplikácia masiek je veľmi jednoduchá a zároveň účinná. Ako teda na to? Tu je jednoduchý návod:

  1. Umývanie vlasov: vlasy si umyte jemným šampónom a pomocou uteráka z nich šetrne odstráňte vodu. Vlasy uterákom nešúchajte ani príliš netrite.
  2. Aplikácia masky: masku aplikujte na vlhké vlasy od polovice ich dĺžky až po končeky. Pre precíznu aplikáciu si môžete pomôcť napríklad hrebeňom.
  3. Pôsobenie na vlasoch: počkajte od 5 do 20 minút, podľa odporúčania výrobcu.
  4. Opláchnutie: masku opláchnite pomocou teplej vody. Na koniec môžete použiť studenú vodu, ktorá uzavrie póry v štruktúre vlasu a vlasy sa tak budú krásne lesknúť.
pixel