Starostlivosť o telo

Počet výrobkov: 331

Kozmetika určená pre starostlivosť o telo - telové krémy, mlieka a oleje, hrá zásadnú úlohu v starostlivosti o pokožku, vyživuje ju a hydratuje. Telové peelingy zase napomáhajú odlupovať odumretú epidermu a umožňujú udržiavať pokožku hladkú. V našej ponuke nájdete produkty, ktoré Vám umožnia relax vo vani, ako aj komplexnú starostlivosť o telo - od hlavy až po päty. Nájdite si aj Vy v našej ponuke svojho favorita!

počet výrobkov: 120/331

Produkty kompletnej starostlivosti o telo – prečo ich používať?

Starostlivosť o pokožku tela je rovnako dôležitá ako starostlivosť o pleť. Často na ňu ale
z rôznych dôvodov zabúdame, čo môže viesť k strate elasticity a pružnosti. Pokožka môže byť preto vysušená a môžu sa na nej objavovať nedokonalosti. Každodenné používanie telovej kozmetiky zmäkčuje a zlepšuje pružnosť pokožky, zaisťuje jej potrebnú dávku hydratácie, predchádza vzniku podráždenia a nedokonalostí a stará sa o hydrolipidovú bariéru. Produkty vyberajte podľa konkrétnych potrieb Vašej pokožky.


Dozvedieť sa viac

Ako používať kozmetiku na telo v závislosti od typu pokožky

Pokiaľ máte suchú, na dotyk drsnú pokožku, ktorá je po kúpeli navyše nepríjemne stiahnutá, voľte prípravky s jemným zložením, hydratačným a premasťujúcim účinkom.
Naopak, pokiaľ sa na Vašej pokožke tela objavujú nedokonalosti, zaraďte do Vašej ošetrujúcej rutiny prípravky s kyselinami. Ideálnym produktom môže byť Vyhladzujúci umývací gél značky CeraVe, ktorý nájdete aj v našej ponuke.
Normálnej pokožke zaistite dostatočnú dávku hydratácie a pravidelný peeling.

Akú kozmetiku pre starostlivosť o telo nájdete v našej ponuke?

Medzi produkty starostlivosti o telo zaraďujeme napr. sprchové gély, balzamy a krémy, dezodoranty a antiperspiranty či iné špeciálne prípravky pre starostlivosť o telo.

Telové krémy, balzamy a mlieka

Úlohou týchto produktov je predovšetkým vyživovať, hydratovať a premasťovať pokožku tela. Prípravky môžu mať rôznu konzistenciu – od ľahkej emulzie až po hustý krém, vďaka čomu zabezpečujú pokožke jej najrôznejšie potreby. V zložení týchto prípravkov nájdete najčastejšie hydratačnú kyselinu hyalurónovú, oleje, maslá alebo rastlinné extrakty.

Telové sérum

Špecifický ošetrujúci produkt, ktorý spevňuje ochabnutú pokožku tela a redukuje strie a celulitídu. V závislosti od požadovaného výsledného efektu je dostupný vo forme krému, oleja alebo balzamu. V zložení prípravkov sa najčastejšie objavuje kofeín, oleje alebo extrakty bohaté na antioxidanty.

Telové maslá

Telové maslá sú charakteristické hutnou, často mastnou konzistenciou, ktorá zanecháva na pokožke ochrannú vrstvu. Maslo na telo je vhodné najmä pre pokožku vyžadujúcu upokojenie, vyživenie a regeneráciu. Ako samotný názov napovedá, v zložení týchto prípravkov nájdeme najmä maslá, napr. bambucké alebo kakaové maslo či rastlinné oleje. Širokou ponukou týchto prípravkov sa môže pochváliť značka La-Le alebo Mohani.

Telové oleje

Intenzívne vyživujú, premasťujú a zanechávajú pokožku mäkkú na dotyk. Telové oleje môžu mať mierne alebo veľmi mastnú konzistenciu. Oleje s mastnou konzistenciou zanechávajú na pokožke citeľnú okluzívnu vrstvu, ktorá chráni pred škodlivými účinkami vonkajšieho prostredia. V zložení dominujú najrôznejšie oleje a iné aktívne látky prispôsobené rôznym potrebám pokožky.

Telové spreje a hmly

Najväčší plus telových sprejov je rýchla a jednoduchá aplikácia. V závislosti od ich určenia obsahujú rôzne aktívne zložky. Spreje a hmly na telo môžu nielen hydratovať, upokojovať a osviežovať, ale aj chrániť pred slnečným žiarením alebo poskytovať pokožke opálený vzhľad ako od mora. Prezrite si napr. ponuku značky St.Moriz či Uriage.

Telové peelingy a scruby

Odstraňujú odumreté kožné bunky a zanechávajú pokožku pružnú, hladkú a mäkkú na dotyk. Na trhu nájdeme kávové, kyselinové, enzymatické, gommage, cukrové či soľné peelingy na telo. V závislosti od veľkosti abrazívnych čiastočiek alebo koncentrácie obsiahnutých kyselín sú vhodné pre rôzne typy pokožky. Prezrite si voňavé telové peelingy v našej ponuke. Za pozornosť stoja značky Hagi alebo Natural Secrets.

Dezodoranty a antiperspiranty

Zabraňujú nadmernému poteniu a chránia pred nepríjemným zápachom. Antiperspiranty a dezodoranty sú dostupné v spreji alebo vo forme praktickej deo guličky, tyčinky alebo krému. V našej ponuke nájdete prípravky so sviežou, kvetinovou vôňou, eko a bio dezodoranty bez obsahu alumíniových solí alebo produkty úplne bez parfumácie vhodné pre citlivú pokožku a alergikov.

Aktívne látky v prípravkoch starostlivosti o telo

Účinky kozmetiky pre starostlivosť o telo závisia od obsiahnutých zložiek. V našej ponuke nájdete ošetrujúce produkty s obsahom tých najrôznejších prísad – od upokojujúcich až po exfoliačné.

  • oleje – vyživujú a premasťujú. Sú súčasťou telových balzamov, krémov či sprchových olejov. Na povrchu pokožky zanechávajú jemný ochranný film.
  • kyselina hyalurónová – viaže vodu v pokožke a intenzívne hydratuje. Nájdete ju v zložení hydratačných telových balzamov, krémov, sér a sprejov.
  • AHA, BHA a PHA kyseliny - exfoliujú odumreté kožné bunky, vyhladzujú a predchádzajú vzniku nedokonalostí. Najčastejšie sú pridávané do prípravkov pre očistenie pokožky, peelingov a balzamov na telo.
  • rastlinné extrakty - majú širokospektrálne účinky: hydratujú, zabraňujú starnutiu pokožky, spevňujú, regenerujú a upokojujú podráždenie. Sú súčasťou prakticky všetkých ošetrujúcich produktov v starostlivosti o pleť, telo či vlasy.
  • kofeín – nezastupiteľná zložka v prípravkoch proti celulitíde. Stimuluje mikrocirkuláciu a má antioxidačné účinky.
  • bambucké maslo – premasťuje, regeneruje a na povrchu pokožky vytvára ochrannú vrstvu. Ide o jednu z najčastejšie používaných zložiek vo vyživujúcich telových balzamoch, maslách či krémoch. Zanecháva pokožku príjemne mäkkú na dotyk.
pixel