Olej na opaľovanie

Počet výrobkov: 2

V našej ponuke nájdete opaľovacie oleje, ktoré urýchľujú a posilňujú efekt opálenej a bronzovej pokožky. Okrem toho plnia aj ošetrujúce funkcie – vyživujú a premasťujú pokožku, pričom zanechávajú ochrannú vrstvu so žiarivo lesklým efektom. Objavte našu bohatú ponuku opaľovacích olejov!

Triedenie

Ochranné oleje na opaľovanie - pre koho sú určené?

Prípravky na telo s ochrannými filtrami proti slnku môžu mať rôznu konzistenciu. Olejová forma bude najlepšia voľba v prípade suchej, citlivej a zrelej pokožky. Tieto typy potrebujú hydratáciu, regeneráciu a doplnenie lipidov. Práve produkty, na báze oleja si s touto úlohou dobre poradia. Pre pokožku je to dvojnásobná výhoda – ochrana pred slniečkom a zároveň dokonalá starostlivosť.


Dozvedieť sa viac

Prečo používať ochranné opaľovacie prípravky?

UVA a UVB žiarenia sú pre pokožku škodlivé. UVA zasahuje do hlbokých vrstiev kože, UVB žiarenie sa zastaví na najvrchnejšej časti - pokožke. Príliš dlhé vystavovanie pokožky slnku môže mať za následok začervenanie, spálenie, vrátane bolesti a citlivosti. Slnečné žiarenie môže tiež viesť k tvorbe pigmentových škvŕn, starnutiu kože, či k strate jej pevnosti a elasticity.

Ako správne používať opaľovacie oleje?

Podľa typu balenia produktu, aplikujte vhodné množstvo oleja do dlaní alebo priamo na pokožku (v prípade produktov v spreji) a následne ich rovnomerne rozotrite. Pokiaľ Vám záleží na pohodlnej a rýchlej aplikácii produktu, môžete predtým pokožku navlhčiť pomocou hydratačného spreja. Dôležité je aplikovať kozmetický prípravok na pokožku aspoň 15-20 minút pred tým, ako sa vydáte von. Pokiaľ viete, že budete tráviť vonku veľa času, nezabudnite oleje aplikovať každé dve hodiny. Takto účinne predídete škodlivým účinkom UV žiarenia.

Oleje na opaľovanie a ich bohaté zloženie

Tou najdôležitejšou súčasťou ich zloženia sú samozrejme UV filtre. Môžeme ich rozdeliť na chemické, fyzikálne (minerálne) a zmiešané filtre, teda kombinácia dvoch predchádzajúcich. Medzi sebou sa líšia spôsobom pôsobenia, konečným finishom, ktorý na pleti zanechajú a tiež stupňom ochrany. Filtre s nízkou slnečnou ochranou sú označené ako SPF10, tie so stredným stupňom ochrany SPF15, SPF20 a SPF25, vysokú ochranu zaistia filtre SPF30 a SPF50, veľmi vysoký stupeň ochrany získate pomocou filtrov s označením SPF50+. Zloženie opaľovacích olejov je často obohatené aj o ošetrujúce zložky, napríklad:

  • makadamový olej - hydratujepomáha regenerovať pokožku a zvyšuje jej pevnosť.
  • olej z hroznových jadier - hydratuje, vyživuje, dodáva pokožke požadovanú hydratáciu a zvyšuje pružnosť pokožky.
  • karotén - funguje ako antioxidant.
  • glycerín - vytvára na pokožke okluzívnu vrstvu, ktorá zabraňuje strate vody a udržuje hydratáciu vo vnútri kože.
  • vitamín E - podporuje funkciu opaľovacích prípravkov, funguje ako antioxidant a pôsobí proti starnutiu.
  • vitamín C - posilňuje steny kapilár a rozjasňuje pokožku.
pixel