Čistiace masky

Počet výrobkov: 59

Úlohou čistiacich masiek je zaistiť a doplniť pleti zložky, ktoré zlepšujú jej celkový vzhľad a znižujú viditeľnosť nedokonalostí. V zložení masiek s čistiacim účinkom najčastejšie nájdete íly, kyseliny a rastlinné extrakty. Sú skvelým doplnkom v starostlivosti o pleť a rozširujú jej ošetrujúcu rutinu – spoznajte ich skvelé účinky na vlastnej pokožke ešte dnes!

Triedenie
  • 1
  • 2
počet výrobkov: 30/59

Čistá pleť vďaka čistiacim maskám

Proces čistenia tváre je hlavným pilierom v starostlivosti o pleť. Ak je pokožka zanesená a nedostatočne vyčistená, ľahko môže dôjsť k vzniku zápalov, čiernych bodiek, nadmernej produkcii kožného mazu a poškodeniu hydrolipidovej bariéry. Okrem každodenného umývania tváre čistiacim gélom alebo penou sa z času na čas, napríklad raz týždenne, oplatí použiť aj čistiacu masku. Ponuka nášho e-shopu obsahuje veľa možností pre každý typ pleti, takže si určite vyberiete ideálnu masku, ktorá dokonale vyčistí Vašu pleť aj Vy!


Dozvedieť sa viac

Ako fungujú čistiace masky?

Ako už samotný názov napovedá, hlavnou úlohou čistiacej masky na tvár je hĺbkovo očistiť pokožku od nečistôt, odumretých kožných buniek a mazu, zostávajúceho vo vývodoch mazových žliaz. Najlepšie sa hodia pre problematickú, mastnú pleť so sklonom k ​​akné, s čiernymi bodkami a rozšírenými pórmi. Tieto druhy pleti sú najviac náchylné na hromadenie nečistôt a baktérií, a preto potrebujú najmä dôkladné očistenie. 

Účinné zložky obsiahnuté v čistiacich maskách

Receptúry tejto kozmetiky obsahujú zložky s absorbčnými, maz regulujúcimi a intenzívnymi čistiacimi vlastnosťami. V čistiacich pleťových maskách nájdeme aktívne látky ako:

  • zelený íl – má antibakteriálne vlastnosti, upokojuje zápaly, nedokonalosti a reguluje sekréciu kožného mazu,
  • biely íl - čistí pokožku a upokojuje podráždenie,
  • ružový íl – upokojuje podráždenia, má tonizujúce a antibakteriálne vlastnosti,
  • červený íl - redukuje začervenanie pokožky, reguluje sekréciu kožného mazu,
  • aktívne uhlie - čistí, má antibakteriálne a protizápalové vlastnosti, zmatňuje pleť,
  • kyseliny - majú exfoliačné a protizápalové vlastnosti, regulujú sekréciu kožného mazu, zosvetľujú sfarbenia a pigmentové škvrny,
  • enzýmy - regulujú sekréciu kožného mazu, odlupujú odumreté kožné bunky,
  • čajovníkový (tea tree) olej - má antiseptické, protizápalové vlastnosti a vlastnosti proti vzniku a pre redukciu akné.

Čistí maska ​​upchaté póry?

Účinok čistiacej masky závisí od toho, čo v jej zložení nájdeme. Prítomnosť kyseliny salicylovej je zodpovedná za čistenie otvorov/vývodov mazových žliaz, teda takzvaných "pórov pokožky". Je to jediná kyselina používaná v kozmetike, ktorá je rozpustná v tukoch. Vďaka tomu sa spojí s mazom zostávajúcim hlboko v póroch a umožní jeho odstránenie. Póry tak zostanú čisté a voľné. Tento efekt sa prejaví redukciou malých čiernych bodiek, najmä okolo nosa a brady. Íly vďaka svojmu absorbčnému účinku taktiež prispievajú k dôkladnému čisteniu pórov. Doslova na seba kožný maz priťahujú.

Prezrite aj: Čistiace pleťové gélyČistiace pleťové penyČistiace pleťové emulzieÍlové pleťové masky

Prečítajte si: Rozšírené póry – najlepšie spôsoby a kozmetika znižujúca viditeľnosť pórov

pixel