Šampóny pre suché vlasy

Počet výrobkov: 50

Bojujete so suchými a matnými vlasmi? V ponuke Cosibelly máme množstvo hydratačných produktov vrátane šampónov pre suché či poškodené vlasy. Postarajú sa o dôkladné vyčistenie pokožky hlavy a ich obohacujúce zložky dodajú intenzívnu hydratáciu celej vlasovej dĺžke. Vďaka nim sú vlasy zjemnené, vyživené a plné lesku. Pozrite si naše osvedčené tipy!

Triedenie

Šampón pre suché vlasy a jeho pôsobenie

Suché vlasy sú na dotyk drsné, ľahko sa narušia vlhkom a krepovatením a sú náchylné na poškodenie, najmä k lámavosti a štiepeniu končekov. Šampóny určené pre suché vlasy odstraňujú nečistoty a kožný maz z pokožky hlavy, ale zároveň zlepšujú hydratáciu. Starostlivosť o vlasy začína už od korienkov, tzn. od pokožky hlavy, a preto by už v tomto kroku šampón nemal ani dráždiť a ani vysušovať vlasovú pokožku.
Obsahuje aktívne zložky, ktoré pomáhajú udržať vlhkosť vo vnútri vlasu. Vo výsledku sú vlasy pružné, mäkké a odolné voči poškodeniu.


Dozvedieť sa viac

Dobrý šampón pre suché vlasy – aký si vybrať?

Výber správneho šampónu na suché vlasy s ohľadom na jeho zloženie je pre účinnú starostlivosť kľúčový. Pri nákupe sa zamerajte na tieto faktory:

  • hydratačné zložky: vyberajte šampóny, ktoré obsahujú hydratačné zložky ako panthenol, glycerín, bambucké maslo alebo kyselinu hyalurónovú. Tieto zložky pomáhajú udržať vlhkosť vo vnútri vlasu a zabraňujú vysúšaniu.
  • bezpečné detergenty: pokiaľ Vám záleží na jemnom umývaní, vyhýbajte sa šampónom s obsahom agresívnych detergentov, napr. SLS alebo SLES, ktoré môžu vlasy vysúšať a dráždiť pokožku hlavy. Zvoľte naopak šampóny s jemným zložením, ktoré budú pre Vaše suché vlasy ideálne.
  • konzistencia a vôňa: to už záleží na Vašich osobných preferenciách. Môžete vyberať zo šampónov s veľmi tekutou konzistenciou, alebo tuhším, krémovým zložením. Vôňa je tiež dôležitá, pretože spríjemňuje celý proces umývania vlasov.

Hydratačné zložky v šampónoch na suché vlasy

Zloženie nabité účinnými aktívnymi látkami je kľúčom k zdravým vlasom. V šampónoch na suché vlasy nájdete napríklad tieto zložky:

  • panthenol: čiže provitamín B5, ktorý preniká hlboko do štruktúry vlasy, hydratuje, vyhladzuje a zlepšuje pružnosť
  • glycerín: zadržiava vodu vo vlasoch, hydratuje a zabraňuje vysúšaniu
  • bambucké maslo: vyživuje, posilňuje, hydratuje a chráni pred poškodením
  • kokosový olej: bohatý na mastné kyseliny; vyživuje, hydratuje a vyhladzuje vlasy
  • vitamín E: silný antioxidant, ktorý chráni vlasy pred škodlivými účinkami vonkajších vplyvov a pred vysušením
  • kyselinu hyalurónovú: viaže na seba vodu a dlhodobo hydratuje

Šampón s obsahom niektorej z týchto zložiek bude presne zodpovedať potrebám suchých vlasov. Vďaka tomu zlepšíte ich stav a zabránite lámaniu a vzniku poškodenia.

Najlepšie šampóny pre suché vlasy

Ste majiteľkou tohto typu vlasov a neviete, aký šampón si vybrať? V ponuke e-shopu Cosibella nájdete úžasnú ponuku od značiek ako napr. Apis, Fanola, Masil, HairTry a mnoho ďalších. Tieto šampóny na suché vlasy sa vyznačujú jemným pôsobením, nespôsobujú podráždenie pokožky hlavy, sú plné hydratačných zložiek a majú príjemnú vôňu.

Prezrite aj: Kondicionéry pre suché vlasyMasky pre suché vlasyVlasové maslá

Prečítajte si: Šampóny na vlasy –⁠ ako fungujú? Spoznajte skutočné funkcie šampónov

pixel