Masky pre vlasy s vysokou pórovitosťou

Počet výrobkov: 10

Vysoká pórovitosť vlasov ide ruka v ruke so silným otvorením vlasovej kutikuly, pričom najčastejšie ide o kučeravé vlasy či vlasy poškodené farbením. Ak máte vlasy s vysokou pórovitosťou, siahnite po zmäkčujúcich kondicionéroch, ktoré by mali byť základom Vašej starostlivosti. Do starostlivosti zaveďte aj tie, ktoré obsahujú proteíny s veľkými molekulami. Pozrite si našu ponuku a zostavte si perfektnú starostlivosť presne podľa potrieb Vašich vlasov!

Triedenie

Ako fungujú masky pre vysoko pórovité vlasy

Vlasy s vysokou pórovitosťou majú pomerne vysoko otvorené kutikuly vlasov, takže sú viac náchylné na poškodenie a lámanie. Ošetrujúce prípravky dokážu nasať rýchlejšie, ale rovnako tak rýchlo dokážu strácať vlhkosť práve tým, že kutikula vlasov nedolieha. Pokiaľ takýmto vlasom doprajeme správne produkty, šetrnú starostlivosť a výživu v podobe napr. proteínov, vlasy budú lesklé, poddajné, nebudú pôsobiť mdlo a sucho. Preto majú masky na vlasy svoje nezastupiteľné miesto v ošetrujúcej rutine. Pomáhajú vlasy hydratovať zvnútra a chrániť ich pred zničením. Fungujú v mnohých oblastiach - vyživujú, vyhladzujú, hydratujú a taktiež pomáhajú minimalizovať poškodenie vonkajšími vplyvmi, ako je napríklad slniečko, mráz, vietor alebo vysoké teploty (žehlenie, fénovanie, kulmovanie).


Dozvedieť sa viac

Vysoko porézne vlasy - čím sú typické?

Pokiaľ máte vlasy s vysokou pórovitosťou, znamená to, že kutikula vlasu je úplne otvorená. Preto sú viac náchylné na poškodenie. Tento druh pórovitostí je častý u majiteľov vlnitých, kučeravých či zosvetlených vlasov. Pokiaľ vlasom nie je dopriata vhodná starostlivosť, sú matné, lámavé a náročné na úpravu. Aj preto je dôležité zvoliť tie správne kozmetické produkty. 

Ako často používať masky pre vlasy s vysokou poréznosťou? 

Frekvencia používania masiek na vlasy s vysokou pórovitosťou závisí predovšetkým od individuálnych potrieb Vašich vlasov. Optimálne je masky používať aspoň raz týždenne - jedine tak im budú dopriate všetky dôležité zložky. Ak sa Vaše vlasy veľmi lámu, majú rozštiepené končeky a sú rozstrapatené, používajte masku po každom umývaní. Odmenou budú mäkké, hladké a pekne vyzerajúce vlasy.

Účinné zložky pre vlasy s vysokou pórovitosťou

Pri výbere masky pre vlasy s vysokou pórovitosťou si všímajte, aké zložky obsahuje. Tu je niekoľko zložiek, ktoré sú pre tento typ vlasov najvhodnejšie:

  • oleje: dokonale hydratujú a vyživujú vlasy, pomáhajú ich vyhladiť a dodávajú potrebný zdravý lesk,
  • proteíny: posilňujú vlasovú štruktúru a redukujú náchylnosť vlasov k poškodeniu, 
  • humektanty: ako je napríklad med alebo aloe vera, perfektne hydratujú vlas vo vnútri jeho štruktúry, takže vlasy zanechávajú výrazne pružnejšie.
pixel