Šampóny pre mastné vlasy

Počet výrobkov: 41

Mastná pokožka hlavy je problémom mnohých ľudí. Na predĺženie sviežosti umytých vlasov sa oplatí používať šampóny obsahujúce zložky, ktoré regulujú sekréciu kožného mazu. V zložení takéhoto šampónu nájdete mnohé rastlinné výťažky, antibakteriálnu a protiplesňovú zložku piroktón olamín, kyseliny či dokonca íly. Šampón prečistí vlasovú pokožku a pri pravidelnom používaní ju pomáha normalizovať a znižuje jej nadmerné mastenie. Nájdite aj Vy v našej ponuke svoj obľúbený šampón!

Triedenie

Šampón pre mastné vlasy – účinné čistenie Vašich vlasov!

Pokiaľ majú Vaše vlasy sklon k mastnote, počas dňa strácajú objem a je nutné ich každý deň umývať, správny šampón môže byť kľúčom, ako dlhodobo navrátiť vlasom ľahkosť a sviežosť. Šampóny na mastné vlasy účinne čistia pokožku hlavy a vlasy a zároveň regulujú sekréciu kožného mazu. Vďaka tomu predĺžite sviežosť Vašich vlasov, dodáte im hebkosť a objem.


Dozvedieť sa viac

Ako funguje šampón pre mastiace sa vlasy?

Účinný šampón na mastné vlasy je kombináciou jemného pôsobenia a správne vybraných látok. Zložky ako rozmarín, biely íl alebo tea tree olej z čajovníka redukujú sekréciu mazu a odstraňujú nečistoty z pokožky hlavy. Pomáhajú udržať čistú vlasovú pokožku bez upchávania pórov, čo priamo súvisí s redukciou nadmerného mastenia. Šampóny účinne odstraňujú nečistoty z vlasov od korienkov až po končeky a zanechávajú ich svieže, ľahké a lesklé.

Prečo sa vlasy mastia?

Mastenie vlasov je individuálne a súvisí s množstvom faktorov. Medzi najčastejšie príčiny nadmernej mastnoty patria:

  • nadmerná aktivita mazových žliaz: mazové žľazy na pokožke hlavy vytvárajú maz (prirodzený olej), ktorý hydratuje vlasy aj pokožku hlavy. Ich nadmerná aktivita môže byť podmienená geneticky a môže spôsobovať mastenie vlasov.
  • umývanie pomocou silných detergentov: príliš časté používanie silných šampónov s obsahom SLS alebo SLES môže vysušovať. Prirodzeným mechanizmom organizmu je vysušeniu zabrániť, čo podporuje produkciu kožného mazu.
  • stres: môže ovplyvňovať hormóny a tie majú ďalej vplyv na reguláciu kožného mazu na pokožke hlavy.
  • zlé stravovacie návyky: príliš častá konzumácia nezdravých jedál môže znateľne ovplyvňovať stav vlasov.
  • časté dotýkanie vlasov: dotýkanie vlasov prstami alebo časté česanie môže prenášať prebytočný maz na vlasy, čo môže spôsobovať ich mastenie.

Aký šampón používať na mastné vlasy?

Pokiaľ chcete účinne bojovať proti problému mastných vlasov, vyberte si šampón, ktorý zaistí tieto funkcie:

  • zložky regulujúce kožný maz: vyberte si najmä tie šampóny, ktoré nielenže zabraňujú nadmernému masteniu, ale zároveň obsahujú zložky ako bylinné extrakty, ktoré pomáhajú regulovať sekréciu kožného mazu na pokožke hlavy
  • jemné čistiace vlastnosti: vyhnite sa agresívnym prípravkom so silným čistiacim účinkom, ktoré môžu vysušovať pokožku hlavy a zhoršovať problém mastenia vlasov. V zložení šampónov naopak hľadajte detergenty ako Coco-Glucoside alebo Lauryl Glucoside.
pixel