Ekológia

ECOSIBELLA Buďte eko s nami Nechceme prispievať k znečisťovaniu našej planéty

Každý deň vynakladáme maximálne úsilie na to, aby sme chránili životné prostredie pred zničením.

Vieme, koľko dlhujeme okolitej prírode, a uvedomujeme si, že činnosť človeka jej často škodí. Ekológia a trvalo udržateľný rozvoj je jediný spôsob, ako sa môžeme prírode poďakovať.
ekologia
ekologia
Naše balíčky

Online nakupovanie je v súčasnosti jedným z najpopulárnejších spôsobov nakupovania. Každý deň sa zákazníkom z internetových obchodov posielajú milióny zásielok. Každá z nich pozostáva z jedného balíka, bezpečnostnej výplne, či dokonca z pásky, ktorá je potrebná na zapečatenie. Môžeme si len predstaviť, koľko lepiacej pásky sa každý deň spotrebuje na zabezpečenie toho, aby zákazníci dostali svoje zásielky. Záverom je, že hoci je online nakupovanie pohodlné a jednoduchšie ako kedykoľvek predtým, vytvára obrovské množstvo odpadu.

V Cosibelle sme sa rozhodli, že nechceme, aby náš predaj zvyšoval znečistenie planéty. Sme presvedčení, že tradičné spôsoby prípravy zásielok sú pre životné prostredie veľmi škodlivé . Preto sme zaviedli množstvo ekologických riešení, aby boli naše obaly čo najviac recyklovateľné.

Základom každého balenia je krabička. Tá je vždy prispôsobená veľkosti produktov vo vnútri. Vďaka tomu znižujeme množstvo bezpečnostnej výplne, ktorá je potrebná na zabezpečenie vašej objednávky.

NEOBSAHUJÚ BUBLINKOVÚ FÓLIU
SÚ NAPLNENÉ BIOLOGICKY ROZLOŽITEĽNOU VÝPLŇOU
OBSAHUJÚ EKO KARTY S INFORMÁCIAMI O RECYKLÁCII NÁŠHO BALÍKA
ZALEPENÉ PAPIEROVOU PÁSKOU
POUŽITÝ JE TROJVRSTVOVÝ KARTÓN
MÔŽU BYŤ SKVELÝM PELEGOM PRE ZVIERATKÁ

Úplne sme rezignovali na používanie plastov pri zabezpečovaní našich zásielok. Nenájdete v nich bublinkovú fóliu a ani obľúbené, nafúknuté, fóliové „vankúše“. Namiesto toho sme sa rozhodli použiť ekologické a úplne biologicky rozložiteľné plnivo. Skropak, ktorým sú vyplnené krabice s objednávkami, je rastlinného pôvodu. Je plne kompostovateľný, takže ho možno bez obáv vložiť do nádoby na bio odpad, alebo jednoducho ... rozpustiť vo vode.

Fóliovú lepiacu pásku sme nahradili šedou papierovou páskou s kaučukovým lepidlom, ktoré je možné spolu s kartónom hodiť do kontajnera na papier. Kaučukové lepidlo má prírodný pôvod a je netoxické, vďaka čomu je páska recyklovateľná.

Internetové obchody často pridávajú do svojich balíkov marketingové informácie: newslettery s akciami alebo rôzne kartičky nabádajúce k ďalším nákupom. Pripojenie týchto informácií k zásielkam znamená mnoho ton odpadu navyše. Preto my ku každej objednávke prikladáme len potvrdenia vytlačené na recyklovanom papieri. Na kartičke nájdete aj krátke informácie o našich eko-iniciatívach.

Pozrite sa, ako balíme vaše objednávky
ECOSIBELLA
Vieme, že zmena začína u nás a našich každodenných rozhodnutí. V našich domácnostiach môžeme zaviesť nové návyky, ktoré budú šetrné k životnému prostrediu. Začnite tými najjednoduchšími – nahraďte jednorazové tašky bavlnenými, pri vetraní bytu vypnite radiátory a namiesto dlhého kúpania sa osprchujte. Ale o tom inokedy! Teraz sa chceme pochváliť tým, čo robíme, aby naše kancelárie a sklad boli čo najšetrnejšie k životnému prostrediu.
Ekosklad
V prvom rade segregácia – dbáme o to, aby všetok odpad putoval na správne miesto. Vašu objednávku zabalíme bez plastových alebo iných zbytočných obalov. Balík je naplnený biologicky rozložiteľným materiálom. Minimalizujeme aj používanie papierových utierok – používame bavlnu, ktorá je nielen hygienická, ale je možné ju používať opakovane.

Rovnako ako v sklade, tak aj v kancelárii, tlačíme len na recyklovaný papier. Prevádzku skladu si nemožno predstaviť bez využitia energie, ktorá je zvyčajne spojená s využívaním prírodných zdrojov a prispieva k zvyšovaniu znečistenia životného prostredia. Sme hrdí, že aj v tomto prípade konáme inak – v prospech matky prírody. Máme zazmluvnenú zelenú energiu, teda energiu z obnoviteľných zdrojov.
Ekologická kancelária, teda domov
V prvom rade používame len recyklovaný papier – pri toľkých vytlačených dokumentoch je to veľká zmena. Vďaka tomu neprispievame k odlesňovaniu.. Ďalšia vec je práca z domu: je to lepšie pre nás aj pre planétu.

Nemusíme vstávať skôr a mimochodom nepoužívame škodlivé palivá, ktoré sú vo veľkej miere zodpovedné za skleníkový efekt. Používame aj ekologické perá a ceruzky z iných materiálov. V kancelárii vykonávame aj rôzne zbery: elektroodpad, plastové uzávery. Veríme, že každý odpad môže získať nový život a premeniť sa na nový produkt.
Spolupráca s Las Na Zawsze
V Cosibelle myslíme ekologicky a robíme všetko, čo je v našich silách, aby sme podporili prírodu. Preto sme sa zapojili do podpory nadácie Las Na Zawsze – organizácie, ktorá vysádza nové stromy a chráni lesy v celom Poľsku.

Zakladatelia nadácie vysadili prvý les z vlastných prostriedkov, aby sa naučili, ako čo najlepšie podporovať prírodu.
Zobraziť
Spolupráca s Plastic Bank
Začali sme spolupracovať s Plastic Bank, organizáciou, ktorá zbiera plasty z pláže predtým, ako sa dostanú do vody.

Každá vytvorená objednávka v našom eshope je jedna fľaša, ktorá sa vyzbiera a recykluje.
Zobraziť
Spolupráca s OSN Carbon Offset
Cosibella nie je len biznis projekt. Svojimi aktivitami chceme pozitívne ovplyvňovať ekosystém našej planéty. Ako každá spoločnosť, aj my zanechávame uhlíkovú stopu v podobe oxidu uhličitého vypúšťaného do atmosféry.

Aktívne pracujeme na tom, aby bol náš vplyv na prírodné prostredie čo najnižší.
Zobraziť
Spoznajte značky, ktoré sú EKO!

Vieme, aké dôležité je starať sa o životné prostredie, a preto podporujeme značky, ktoré sa rozhodnú pre ekologickú zmenu. Niekedy sú to obrovské kroky, ktoré úplne zmenia fungovanie spoločnosti a niekedy sú to malé zmeny, ktoré udávajú nový smer. Značku SkinTra sme vytvorili od nuly a urobili sme všetko pre to, aby naše produkty boli nielen efektívne, ale aj ekologické. Značky, ktoré čoskoro označíme zeleným listom, sú rovnako šetrné k životnému prostrediu.

Čo sme brali do úvahy?
Chceli sme odlíšiť značky, ktorým záleží na našej planéte v mnohých aspektoch. Neexistuje žiadna jednotná „metóda“ ochrany prírody. Čoskoro bude zelený list označovať produkty ktorých výroba najmenej zaťažuje životné prostredie. Sú to výrobky, ktorých obaly pochádzajú z recyklácie, sú vhodné na recykláciu alebo výrobky, ktoré neobsahujú zbytočné obaly. Mnohé z týchto značiek podporujú nadácie, ktoré pracujú na zlepšovaní kvality životného prostredia a vedú kampane zamerané na znižovanie odpadu. Ďalším faktorom, ktorý sme brali do úvahy, bolo zloženie produktov. Chceme propagovať prírodné zložky, ktoré majú cenné vlastnosti pre každodennú starostlivosť. Hľadajte zelený list pri produktoch a vyberajte si kozmetiku vedome – práve vďaka Vám a Vašim rozhodnutiam sa čoraz viac značiek rozhoduje vyrábať kozmetiku s ohľadom na prírodu.

Naše vlastné značky sú vytvárané aj s ohľadom na ekológiu
SkinTra - Skin Transformation
Naša prvá značka starostlivosti o pleť a telo! Jej cieľom je zlepšiť vzhľad a stav pleti na úrovni kozmetických ošetrení v domácich podmienkach.

A čo ekológia? To bol základný bod projektu SkinTra. Mala byť eko a aj je. Hnedé sklenené obaly nielenže chránia kozmetiku pred UV žiarením, ale sú aj recyklovateľné.Prázdny obal stačí vhodiť do zeleného kontajnera a čoskoro sa vráti do obehu.

Papierové štítky sa tiež dajú recyklovať. Vieme, že menej je viac, preto kozmetika SkinTra nemá ďalšie obaly, zloženie a všetky informácie o produkte si môžete prečítať na etikete vytlačenej na ekologickom papieri.

Vďaka tomu nevyrábame nové nepotrebné obaly, čo je kľúčové pre minimalizáciu spotreby prírodných zdrojov. Každá vyrobená kozmetika SkinTra je 0,5 m² lesa vysadeného v spolupráci s nadáciou Las Na Wiele. Nezáleží na tom, či je predaný, určený na reklamné účely alebo výhra v súťaži. Kúpou produktov SkinTra s nami vysádzate lesy - vďaka vám sme vysadili už 2,5 hektára!
Zobraziť
HairTry - starostlivosť o Vaše vlasy
Rovnako ako v prípade kozmetiky SkinTra, aj naša privátna kozmetická značka starostlivosti o vlasy HairTry musí byť ekologická a šetrná k životnému prostrediu.

Podporujeme iniciatívu Ocean Waste Plastic, ktorá čistením morí a oceánov kompenzuje plasty, ktoré sú uvádzané do obehu. Každá fľaštička predstavuje plast pochádzajúci a vylovený z riek, morí a oceánov. HairTry spolupracuje s organizáciou ReSea Project, ktorá zlepšuje celkový stav vody a podporuje miestnu komunitu. Značka používa recyklovateľné plasty - týmto spôsobom je ich možné znovu použiť pri výrobe ďalších obalov.

Podporujeme aj nadáciu SeedBalls Kenya - každý produkt zabezpečí 20 semienkových guličiek s niekoľkými druhmi semien, ktoré zalesňujú Keňu a východoafrické krajiny. Vďaka našej spolupráci so SeedBalls Kenya podporujeme tieto regióny v boji proti odlesňovaniu.
Zobraziť
A čo môžete robiť vy, aby ste boli viac eko?
Eko kozmetika
Vyberajte si kozmetiku od značiek, ktoré sú šetrné k životnému prostrediu a neprispievajú k výrobe zbytočných obalov.
Povedomie
Nakupujte produkty, ktoré sú vhodné pre Vašu pleť, tým znížite riziko nesprávneho nákupu. Potrebujete pomoc s výberom? Požiadajte o radu našich kozmetológov!
Opätovné použitie
Ak musíte balík vrátiť, urobte tak v tej istej krabici. Produkt ste už otvorili, ale nehodí sa Vašej pleti? Opýtajte sa svojich priateľov, možno pre nich bude ideálny.
Odoslali sme už 825 916 bezplastových balení
Zneutralizovali sme už 3 823 ton uhlia
Aký bude náš ďalší cieľ?
pixel