Kozmetika pre intímnu hygienu

Počet výrobkov: 16

Prípravky určené pre intímnu hygienu sú kozmetikou so špeciálnou úlohou. Starajú sa o mimoriadne citlivé oblasti tela, zabezpečujú čistotu, pričom nemôžu spôsobovať nepohodlie ani podráždenie. V týchto oblastiach odporúčame používať jemné prípravky, ktoré sú účinné, no predovšetkým šetrné v ich pôsobení. Pripravili sme pre Vás bohatú ponuku - pozrite si ju!

Triedenie

Prípravky na intímnu hygienu

Každodenná intímna hygiena má kľúčový význam pre zdravie každej ženy. Správne čistenie intímnej oblasti je jedným zo spôsobov, ako pomôcť predchádzať infekcii, nepríjemným pocitom a svrbeniu. Preto sa oplatí starať sa o ňu každý deň. Intímna zóna je však veľmi jemná, preto s ňou treba zaobchádzať inak ako s ostatnými oblasťami tela. Dôležité je napr. používanie prípravkov určených na použitie v tejto oblasti. Prípravky na intímnu hygienu majú jemné zloženie, takže nedráždia pokožku a ľahko sa oplachujú.


Dozvedieť sa viac

Aké prípravky sú vhodné na intímnu hygienu?

Dobrá tekutina na intímnu hygienu je taká, po ktorej zostane pokožka jemná, hladká a čistá, bez podráždenia a začervenania. Pri výbere takéhoto prípravku venujte pozornosť zloženiu.
Oplatí sa vyberať prípravky, ktoré obsahujú napr..:

Skontrolujte aj pH prípravku – malo by byť nízke. To pomáha udržiavať rovnováhu bakteriálnej mikroflóry.

Ako často používať prípravok na intímnu hygienu?

Prípravky na intímnu hygienu by sa mali používať 1-2 krát denne, nie však častejšie - dokonca aj počas menštruácie alebo tehotenstva. Nadmerné čistenie týchto oblastí môže viesť k poruchám bakteriálnej flóry, čo výrazne zvyšuje riziko infekcie.

Emulzia, pena alebo gél na intímnu hygienu - čo si vybrať?

Prípravky na intímnu hygienu sa líšia nielen zložením, ale aj vzorcom.

  • Peny – majú najľahšiu konzistenciu. Sú veľmi jemné k pokožke. Budú dobre pôsobiť u ľudí, ktorí majú napr. sklon k infekciám alebo dermatologickým problémom.
  • Gély – majú trochu ťažšiu konzistenciu. Po zmiešaní s vodou dobre penia. Sú jemné k pokožke a nespôsobujú pocit suchosti ani pnutia.
  • Emulzie – príliš nepenia. Majú krémovú konzistenciu, ktorá je „najťažšia“ zo všetkých dostupných produktov. Budú dobre fungovať ľuďom, ktorí bojujú so suchosťou na intímnom mieste.

Správne čistenie intímnej oblasti Vám pomôže vyhnúť sa intímnym chorobám a nepríjemným pachom.

pixel