Kondicionéry na kučeravé vlasy

Počet výrobkov: 5

Máte kučeravé vlasy? Ak áno, určite viete, že zmäkčujúce kondicionéry by mali byť základom Vašej starostlivosti! Dokonale oddeľujú pramene a znižujú krepovatenie, ktoré často kučeravé vlasy sprevádza. V našej ponuke nájdete aj modelovacie kondicionéry podporujúce dokonalý tvar, definíciu a vzhľad kučier či vĺn. Objavte ich teraz!

Triedenie

Kondicionéry na kučeravé vlasy

Kučeravé vlasy sú často popisované ako kučeravé, nepoddajné, zamotané a ťažko upraviteľné. Aby ste ich skrotili a zvýraznili ich prirodzenú krásu, vyberte si kondicionéry so zmäkčujúcimi látkami. Ide o látky, ktoré:

  • podporujú hydratáciu a regeneráciu vlasov,
  • pomáhajú vytvárať ochrannú vrstvu na povrchu vlasov,
  • podporujú procesy, ktoré zabraňujú úniku vody z prameňov,
  • podporujú uhladenie vlasov a ľahšie rozčesávanie,
  • pomáhajú predchádzať zamotaniu prameňov.

Suché vlasy môžu tiež potrebovať zmäkčovadlá. Pomáhajú udržiavať primeranú úroveň ich hydratácie počas celého dňa.

Prečo používať kondicionéry na kučeravé vlasy?

Používanie kondicionérov po každom umývaní vlasov je dôležitou súčasťou ich starostlivosti, pretože dodávajú vlasom potrebné aktívne látky. Kučeravé a vlnité vlasy sa vplyvom nesprávnej starostlivosti môžu nadmerne vysušovať a lámať, čo môže narúšať tvar vĺn. Pokiaľ sa rozhodnete pre kondicionéry špeciálne určené pre tento typ vlasov, pomôžu Vám zvýrazniť prirodzený tvar vĺn, hydratovať, regenerovať a vyživiť Vaše kučeravé vlasy.

Čím sa charakterizujú kučeravé vlasy?

Pre kučeravé a vlnité vlasy sú typické kompaktné špirály alebo voľné vlny. Najčastejšie ide o typ vlasov s vysokou pórovitosťou, tzn. že je kutikula vlasu otvorená (vyzerá ako stromček). Kučeravé vlasy majú tendenciu vysúšať sa a v porovnaní s iným typom vlasov sú tiež náchylnejšie na poškodenie. Ľahko dochádza ku krepovateniu a sú náročnejšie na úpravu. Majitelia kučeravých vlasov používajú pre zvýraznenie vĺn špeciálne prípravky a najrôznejšie techniky pre úpravu tohto typu vlasov.

Kučeravé a vlnité vlasy – aký je medzi nimi rozdiel?

Vlnité a kučeravé vlasy sa od seba líšia predovšetkým tvarom vĺn a štruktúrou. Vlnité vlasy sú na dotyk jemnejšie a mäkšie; kučery sú naopak presnejšie definované. Ošetrujúce kondicionéry pre oba tieto typy však fungujú na podobnom princípe, preto si vhodný produkt môžete bez obáv vybrať v našom e-shope Cosibella.

Vlastnosti kondicionérov pre kučeravé vlasy

Prírodné kondicionéry pre kučeravé a vlnité vlasy sú skvelým spôsobom, ako sa o ne vedome a efektívne starať. Pokiaľ sa pre tento typ prípravku rozhodnete, prečítajte si zloženie na obale výrobku a uistite sa, že obsahuje zložky, ktoré budú presne zodpovedať potrebám Vašich vlasov. Zamerajte sa najmä na proteíny a emolienty. Môžu mať pozitívny vplyv na Vaše vlasy, pretože zaisťujú:

  • hydratáciu: kondicionéry obsahujú hydratačné zložky ako aloe vera, kyselinu hyalurónovú alebo med, ktoré chránia vlasy pred vysúšaním a lámaním
  • výživu: obsiahnuté vyživujúce zložky ako rastlinné oleje alebo proteíny posilňujú vlasy, zlepšujú ich pružnosť a ich celkový stav
  • pekný tvar kučier: pomáhajú definovať tvar vĺn a kučier a zabraňujú krepovateniu vlasov, čím uľahčujú a krásne zvýrazňujú výsledný styling
  • ochranu: množstvo kondicionérov obsahuje zložky, ktoré na vlasoch vytvárajú jemnú ochrannú vrstvu. Tá chráni pred vonkajšími vplyvmi ako je UV žiarenie alebo mechanické poškodenie
pixel