Šampóny na kučeravé vlasy

Počet výrobkov: 4

Kučeravé vlasy potrebujú potrebnú starostlivosť, ktorá im pomôže dotvarovať a zdôrazniť kučery. Na tento účel sa používajú rôzne vlasové stylery, no my v Cosibelle vieme, že základom starostlivosti je dôkladné čistenie vlasovej pokožky! Práve preto v našej ponuke nájdete šampóny určené aj pre majiteľky kučeravých či vlnitých vlasov. Objavte ich a vyzdvihnite Vaše krásne kučery!

Triedenie

Šampóny pre kučeravé vlasy

Ak ste majiteľkou kučeravých vlasov, určite dobre viete, že tieto vlasy vyžadujú špeciálnu pozornosť. Správna starostlivosť je kľúčom k udržaniu zdravých a krásnych vĺn. Šampóny pre vlnité vlasy musia mať nielen čistiace vlastnosti, ale zároveň obsahovať aktívne látky, ktoré vyživujú a zvýrazňujú tvar vĺn.


Dozvedieť sa viac

Aký šampón zvoliť na kučeravé vlasy?

Pri hľadaní ideálneho šampónu na kučeravé vlasy sa zamerajte na niekoľko kľúčových faktorov, vďaka ktorým zaistíte vlasom najlepšiu starostlivosť:

  • hydratácia a výživa: vyberajte šampóny, ktoré obsahujú hydratačné zložky ako oleje (napr. arganový alebo makadamový) a maslá (napr. bambucké alebo mangové). Tieto zložky pomáhajú udržiavať vo vnútri vlasu vlhkosť, zabraňujú vysúšaniu a chránia pred lámaním,
  • definícia tvaru vĺn: zloženie šampónov pre kučeravé vlasy by sa nemalo zaobísť bez proteínov (najmä keratínu alebo hodvábnych proteínov), ktoré pomáhajú definovať tvar vĺn, dodávajú vlasom pružnosť a krásny vzhľad,
  • šampóny bez obsahu SLS/SLES: vyberajte šampóny bez sulfátov: SLS (Sodium Lauryl Sulfate) a SLES (Sodium Laureth Sulfate), ktoré môžu vysušovať a oslabovať kučeravé vlasy. Namiesto toho stavte na šampóny na báze jemných čistiacich látok.

Bezsulfátové šampóny na kučeravé vlasy

V našej ponuke nájdete šampóny pre kučeravé vlasy, ktoré neobsahujú SLS/SLES. Tieto umývacie látky majú síce dobré čistiace vlastnosti, ale môžu vlasy nadmerne vysušovať a spôsobovať ich krepovatenie. Niekedy môžu byť príčinou lámavosti a štiepenia končekov. Preto, pokiaľ chcete svoje kučeravé vlasy zachovať v kondícii, venujte pozornosť zloženiu šampónov a vyberajte tie s jemným čistiacim účinkom.

Účinné zložky starajúce sa o vlnité vlasy

Vlny sa vyznačujú vysokou pórovitosťou. Preto je dôležité, aby šampón na kučeravé vlasy obsahoval zložky, ktoré účinne vyživia a posilnia tvar vĺn. Medzi kľúčové zložky, ktoré v našich šampónoch nájdete patria:

  • arganový olej: vyživuje, hydratuje a chráni kučeravé vlasy pred účinkami vonkajších vplyvov (vietor, mechanické trenie);
  • keratín/proteíny: zložky prirodzene sa vyskytujúce v štruktúre vlasu; posilňujú, vyhladzujú štruktúru, zabraňujú lámaniu a štiepeniu končekov;
  • rastlinné extrakty: hydratujú a dodávajú vlasom lesk;
  • bambucké maslo: účinne vyživuje a chráni vlasy pred stratou vlhkosti. Vďaka tomu zmäkčuje vlasy a dodáva im lesk.

Najlepšie šampóny pre kučeravé vlasy

Premýšľate, aký šampón bude pre vlnité vlasy tou najlepšou voľbou? V našej ponuke nájdete množstvo značiek a produktov, ako profesionálnych, tak aj klasických ako z drogérie, ktoré sú účinné a medzi zákazníkmi veľmi obľúbené. Vyberajte z prípravkov od značky BasicLab, Cantu alebo Hairmate. Medzi nimi nájdete šampóny s jemným aj intenzívnejším pôsobením. Každý produkt sa líši obsahom zložiek, preto si pred nákupom dobre prečítajte zloženie a informujte sa, aké efekty môžete dosiahnuť.

pixel