Opaľovacia kozmetika na telo

Počet výrobkov: 47

Opaľovacie filtre v prípravkoch na telo účinne chránia pred UV žiarením. Zabraňujú tak zafarbeniu a spomaľujú proces starnutia pokožky. Na spálenie slnečnými lúčmi sú obzvlášť náchylné chrbát, ramená, dekolt a zadná strana nôh! Ak máte radi bronzový odtieň pokožky, špeciálne pre Vás sme pripravili aj samoopaľovacie produkty, ktoré dodajú pokožke krásne opálenie. Pozrite si širokú ponuku produktov na opaľovanie a na ochranu pred slnkom!

Účinná ochrana pred slnkom

V letnom období, keď telo nechránime vrstvami oblečenia, je ochrana pred UV žiarením veľmi dôležitá. Dlhé dni strávené na pláži, výletoch či prácou v záhrade môžu spôsobiť nepríjemné spáleniny alebo pigmentové škvrny. Používanie SPF krému je preto v tejto dobe naozaj nevyhnutné.

Telové krémy s UV filtrami – prečo je ochrana pokožky pred slnkom taká dôležitá?

Dlhodobé vystavovanie sa slnečnému žiareniu môže mať škodlivé účinky. Koža je začervenaná a následne vznikajú nepríjemné a boľavé spáleniny. UV žiarenie môže spôsobovať aj pigmentové škvrny. Pravidelné a dlhodobé slnenie sa bez použitia ochranných SPF krémov so sebou potom v najhoršom prípade nesie riziko vzniku rakoviny kože.


Dozvedieť sa viac

Na čo sa zamerať pri výbere správneho SPF krému na telo?

Ak neviete, ktorý prípravok na opaľovanie bude pre Vás vhodný, zoznámte sa s niekoľkými parametrami. Pri výbere je dôležitý stupeň ochrany. Na obaloch prípravkov nájdete označenie ako SPF 30, SPF 50 a podobne. Čím vyššia hodnota, tým dlhšie bude pokožka pred slnečným žiarením chránená. Telové krémy majú aj rôznu hustotu. V ponuke nájdete emulzie s vodnatou konzistenciou alebo krémy s hustým zložením. Ak preferujete rýchlu aplikáciu, vyberajte ľahšiu konzistenciu. A pokiaľ je Vám príjemný pocit na dotyk mäkkej pokožky, voľte opaľovacie krémy s bohatšou konzistenciou.


Druhy UV filtrov:

  • chemické - prenikajú do pokožky, absorbujú UV žiarenie a premieňajú ho na teplo. Na pokožke nezanechávajú biely film a v zložení prípravkov sú obsiahnuté v nízkej koncentrácii. Patria sem napríklad: Homosalate alebo Ethylhexyl Methoxycinnamate
  • fyzikálne/minerálne – zostávajú na povrchu pokožky a fungujú ako štít – rozptyľujú a odrážajú UV žiarenie. V závislosti od konzistencie prípravku však môžu zanechávať biely film. Medzi minerálne filtre radíme oxid titaničitý a oxid zinočnatý (Titanium Dioxide a Zinc Oxide)
  • zmiešané – kombinácia chemických a minerálnych filtrov. Ideálne riešenie, ktoré poskytuje účinnú komplexnú ochranu

Výrobcovia prípravkov na opaľovanie

Stále viac výrobcov prekonáva aj tie najnáročnejšie očakávania zákazníkov a ponúka úžasné opaľovacie prípravky. Značka Altruist má v ponuke účinné prípravky s vysokým stupňom ochrany za veľmi priaznivé ceny. Australian Gold ponúka krémy, ktoré okrem ochrany navyše podporujú prirodzený vzhľad opálenia. Prezrite si aj ponuku SPF prípravkov pre deti. Značka Bioderma ponúka krémy, ktoré účinne chránia pred slnkom a zároveň sú veľmi jemné k pokožke a pomáhajú jej regenerácii.

V ponuke nášho e-shopu nájdete celú škálu úžasných produktov - presvedčte sa sami!

Prezrite aj: Opaľovacie krémyOpaľovacie sprejeOleje na opaľovanieSamoopaľovacie prípravkyPrípravky po opaľovaní

Prečítajte si: Upokojenie pokožky –⁠ ako zmierniť spáleniny od slnka

pixel