Vegánske pleťové krémy

Počet výrobkov: 182

Vegánske pleťové krémy sú skvelým tipom, ktorý je určený všetkým, ktorí by sa radi starali o svoju pleť s ohľadom na etiku a ekológiu. Krémy sú vyrábané bez využívania zložiek živočíšneho pôvodu, takže sú vhodné pre vegánov aj tých, ktorí podporujú udržateľný prístup ku kozmetike. Navštívte náš e-shop, kde nájdete široký výber vegánskych krémov na pleť, ktoré splnia nároky Vašej pleti a zároveň rešpektujú dobré životné podmienky zvierat aj stav prírody okolo nás. Objavte krásu, ktorá má rada prírodu!

Triedenie
počet výrobkov: 30/182

Pre koho sú vhodné krémy s vegánskym zložením?

Vegánska kozmetika je vhodná pre každého, kto sa túži starať o svoju pleť prírodným a etickým spôsobom. Bez ohľadu na Váš typ pleti, vegánske krémy hydratujú, vyživujú a chránia. Sú ideálne najmä pre citlivú a alergickú pokožku a pre jednotlivcov preferujúcich vegánsky spôsob života.


Dozvedieť sa viac

Vegánske krémy na pleť: aké zložky v nich nenájdete?

Pleťové krémy s vegánskym zložením neobsahujú zložky živočíšneho pôvodu. Pri výbere takéhoto krému si môžete byť istí, že prípravok neobsahuje žiadne zložky živočíšneho pôvodu a nebol testovaný na zvieratách (v EÚ žiadny z kozmetických produktov nemôže byť testovaný na zvieratách). Vo vegánskych krémoch určite nenájdete tieto zložky:

  • mlieko - v kozmetike často používaná zložka živočíšneho pôvodu. Súčasťou vegánskych krémov nie je kravské mlieko ani iné druhy živočíšneho mlieka.
  • med - obľúbená zložka s hydratačným a vyživujúcim účinkom. Pre dosiahnutie týchto účinkov je med vo vegánskej kozmetike nahradený inou prírodnou zložkou.
  • lanolín - hydratačná zložka získaná z ovčej vlny. Vegánski výrobcovia ju nahrádzajú rastlinnými olejmi alebo maslami.
  • kolagén - živočíšna bielkovina, ktorá zlepšuje elasticitu pleti. Výrobcovia vegánskych krémov nahrádzajú kolagén živočíšneho pôvodu rastlinnými zložkami, ktoré podporujú pružnosť pokožky.

Výberom vegánskeho krému na tvár sa staráte nielen o zdravie svojej pleti, ale aj dobré životné podmienky zvierat a životné prostredie. Skvelá voľba pre tých z Vás, ktorí sa chcete o svoju pleť starať eticky a v súlade s morálnymi hodnotami.

Zložky povolené vo vegánskych krémoch

Vegánske krémy sú na báze prírodných rastlinných zložiek, ktoré zaisťujú pleti potrebnú hydratáciu a výživu. Medzi najobľúbenejšie zložky vegánskych krémov patria:

  • rastlinné oleje - arganový, kokosový, avokádový alebo mandľový olej intenzívne vyživujú; vitamíny a mastné kyseliny hydratujú, vyživujú a regenerujú
  • rastlinné maslá - bambucké, kakaové alebo mangové maslo hydratujú, upokojujú, chránia pred stratou vlhkosti a urýchľujú regeneráciu
  • rastlinné extrakty - v zložení vegánskych krémov často nájdete rastlinné extrakty ako aloe vera, kamilky, zelený čaj alebo nechtík; upokojujú a majú protizápalové a antioxidačné účinky
  • ovocné kyseliny - kyselina glykolová, mliečna, mandľová alebo citrónová sú vo vegánskych krémoch používané pre svoje exfoliačné účinky; navyše zosvetľujú pigmentové škvrny a zlepšujú celkový stav pleti
  • vitamíny a antioxidanty - vitamín C a E a najrôznejšie antioxidanty chránia pred škodlivými voľnými radikálmi, redukujú známky starnutia a zlepšujú stav pleti

Aký veganský pleťový krém si vybrať?

Pleťový krém s vegánskym zložením vyberajte podľa individuálnych potrieb Vašej pleti a Vašich osobných preferencií čo sa týka konzistencie a vône. Pokiaľ sa rozhodujete, ktorý krém si kúpiť, na našich stránkach nájdete najrôznejšie krémy prispôsobené rôznym typom pleti a jej potrebám. Vyberajte z vegánskych krémov s hydratačným alebo vyživujúcim zložením, s účinkami proti vráskam, zo zmatňujúcich krémov alebo vegánskych produktov pre citlivú pleť. Prezrite si aj krémy s rôznou konzistenciou: od ľahkých krémov a gélov až po bohaté emulzie. Zaistite svojej pleti jemnú starostlivosť na báze zložiek vegánskeho pôvodu. Vyberajte z vegánskych krémov na tvár, ktoré poskytnú Vašej pleti všetko, čo potrebuje k svojmu zdravému a prežiarenému vzhľadu.

Prezrite aj: Vegánske maskyKvetinové vody a hydrolátySéra pre normálnu pleťPleťové toniká

Prečítajte si: Vegánska, eko kozmetika, prírodná kozmetika, kozmetika netestovaná na zvieratách a less waste

pixel