Bakuchiol

Počet výrobkov: 34

ÚČINOK

Bakuchiol je prírodnou alternatívou retinolu a funguje ako antioxidant, ktorý účinne eliminuje známky starnutia, zlepšuje pružnosť a elasticitu pleti, rozjasňuje a vyhladzuje jemné vrásky a linky. Naviac má tiež protizápalové vlastnosti a pôsobí proti akné.

TYP PLETI

Vhodný pre zrelú, ochabnutú, citlivú alebo problematickú pleť. Je tiež ideálnym pomocníkom pre viditeľne starnúcu alebo aknóznu pleť a pleť s pigmentovými škvrnami.

ZAUJÍMAVOSŤ

Bakuchiol sa získava deriváciou zo semienok a listov rastliny Psoralea Corylifolia, ktorej sa niekedy hovorí "babchi." Vďaka svojim vlastnostiam sa používa v tradičnej čínskej medicíne a indickej ajurvéde ako účinný prostriedok pri vitiligu alebo lupienke.

Bakuchiol je síce považovaný za rastlinnú alternatívu retinolu, no má výrazne nižší dráždivý účinok. Táto rastlinná zložka má úžasné vlastnosti proti starnutiu, vypĺňa jemné linky a dodáva pleti mladistvý lesk. Stimuluje produkciu kolagénu a elastínu, vďaka čomu pleť spevňuje a vyhladzuje. Je tiež veľmi účinný v boji proti nedokonalostiam, akými sú pigmentové škvrny, zápalové prejavy či akné. Vzhľadom na to, že bakuchiol nemá fotosenzibilizujúce (spôsobujúce alergickú reakciu na slnko), ani exfoliačné účinky, nespôsobuje nadmerné vysušovanie, začervenanie a svrbenie pleti, ani inak nedráždi pokožku, je vhodný pre všetky typy pleti. Bakuchiol môžete používať po celý rok a je vhodný aj pre tehotné ženy alebo osoby s citlivou pleťou.

Triedenie
  • 1
  • 2
počet výrobkov: 30/34
pixel