Štetce

Počet výrobkov: 29

Kvalitné štetce sú základom a neoddeliteľnou súčasťou úspešného líčenia. Umožňujú presnú aplikáciu prípravkov na tvár, oči a pery. Ich štetinky môžu byť syntetické alebo prírodné a v závislosti od tvaru sa dajú použiť rôznymi spôsobmi. Pozrite si našu ponuku!

Triedenie

Štetce

Líčenie je možné prirovnať k umelcovi, ktorý vytvára umelecké dielo. Aj tu potrebujete „plátno“, teda tvár, „farby“, čiže kozmetiku, a správne nástroje - štetce na líčenie! Ich výber nemôže byť náhodný – typ štetca určuje, aký efekt chceme dosiahnuť. Aby sme Vám túto úlohu trochu uľahčili, pripravili sme pre Vás široký výber štetcov. Sú k dispozícii v rôznych veľkostiach a typoch a umožnia Vám vytvoriť úžasné líčenie jednoduchým a príjemným spôsobom.

V ponuke nájdete štetce s prírodným vlasom ale aj štetce s mäkkými syntetickými štetinami, ktoré sú ideálne na nanášanie tekutých aj sypkých produktov. Štetiny neabsorbujú kozmetické prípravky, takže ich používaním neplytváte kozmetikou - očné tiene, púdre, lícenky alebo rozjasňovače plne spotrebujete.

Dozvedieť sa viac

Kozmetické štetce - aké typy poznáme?

Na nanášanie make-upu Vám jeden štetec nestačí. Štetec musíte prispôsobiť typu produktu, ktorý chcete na tvár aplikovať. Preto v našej ponuke nájdete rôzne typy štetcov - líšia sa špecifickým tvarom alebo veľkosťou.

Štetce na make-up a púder

Aby make-up vyzeral prirodzene, treba make-up aj púder rovnomerne rozotrieť po celej tvári. Pre túto úlohu sa najlepšie hodia štetce so širokými štetinami - vďaka veľkej kontaktnej ploche s pokožkou je aplikácia rýchlejšia.
Pre aplikáciu tekutého make-upu použite plochý štetec so sploštenou špičkou, ktorý je možné ľahko pritlačiť a vtrieť do pleti. Na sypký minerálny make-up použite štetec s guľatou hlavou - s takýmito štetinami je jednoduchšie rozotrieť prípravok po celom povrchu pokožky a blendovať make-up.

Štetce na kontúrovanie

Tvarovanie kontúr pleti vyžaduje presnosť. Lícenku, rozjasňovač a bronzer je potrebné nanášať na konkrétne časti tváre, aby výsledok pôsobil esteticky a zároveň boli zachované proporcie pleti. Z tohto dôvodu zvoľte štetec s menšou hlavou ako štetec na púder. Pozornosť venujte aj tvaru. Pre aplikáciu:

  • lícenky, najlepšie fungujú štetce so skosenou špičkou - dokonale sa prispôsobia lícnym kostiam,
  • rozjasňovačov, sú dobrou voľbou zúžené typy štetcov, ktoré možno použiť na presné, detailné zosvetlenie vrcholkov lícnych kostí,
  • bronzeru, siahnite po štetci s pevnou guľatou hlavou (pre aplikáciu na líčka a spánky) a po štetci s krátkymi plochými štetinami (pre kontúrovanie nosa).

Nezabudnite nepoužívať rovnaký štetec na lícenku, rozjasňovač a bronzer súčasne. Kozmetické prípravky sa zmiešajú a výsledok zďaleka nebude taký, aký očakávate.

Štetce pre make-up očí

Pre dokonalé nalíčenie očí používajte na nanášanie tieňov štetec s hustými a krátkymi štetinami. Štetce nesmú byť príliš "našuchorené" - taký model bude užitočný iba pre rozmazanie farebných kontúr. Aký teda vybrať?

  • očné tiene sa najlepšie nanášajú štetcom s guľatou plochou hlavou. Možno ich použiť na nanášanie kozmetiky tak, aby sa farby prelínali a neboli medzi nimi zreteľné hranice.
  • na očné linky a obočie používajte štetce s plochým, ostrým a tenkým hrotom. Vďaka nim bude linka primerane tenká a predídete nežiaducemu „efektu pandy“.

Ak sa pri aplikácii očné tiene „sypú“ na tvár, môžete ich ľahko odstrániť veľkým štetcom na púder.

Ako čistiť štetce na make-up a ostatnú kozmetiku?

Štetce by sme mali pravidelne čistiť. Zvyšky kozmetiky sa môžu stať ideálnym miestom pre rast choroboplodných zárodkov. Takže ak používate dlhšie neumyté štetce, môžete si na tvár preniesť mikroorganizmy, ktoré sú zodpovedné za vznik akné a vyrážok. Štetce môžete jednoducho ponoriť na 15-30 minút do micelárnej tekutiny a potom ich opláchnuť vodou. Na čistenie štetcov môžete tiež použiť špeciálnu hubku alebo čistiaci gél, naniesť ho na štetec a pod tečúcou vodou umývať dovtedy, kým nebude voda zo štetca číra.

Štetce na make-up sú nevyhnutným doplnkom každého milovníka správneho líčenia. Zaobstarajte si potrebné modely a typy štetcov s staňte sa v líčení profesionál!

pixel