SkinTra – Rich Coat – všetko, čo musíte vedieť o novom SPF kréme od SkinTra!

0 0 4 min
SkinTra – Rich Coat – všetko, čo musíte vedieť o novom SPF kréme od SkinTra!
Značky
0 0 4 min

Obsah

    Už 2 týždne testujem nový SkinTra – Rich Coat SPF50+/PA++++ IR, Blue Light. Prečo by ste si mali moju dlhú úvahu na tému výberu SPF krému prečítať? Napríklad preto, že už som ich z tých na trhu dostupných otestovala viac ako 30. V cenových reláciách v rozmedzí od cca 5€ až do nejakých 50€.

    Nepresvedčila som Vás? Tak skúsim ešte iný dôvod: možno preto, že som k väčšine testovaným krémom mala vždy nejakú výhradu. Jeden som si pre jeho konzistenciu veľmi obľúbila, ale vykonaný výskum nepreukázal sľubovaný stupeň ochrany. Bohužiaľ…
    Alebo možno preto, že už som asi 5 rokov pravidelnou používateľkou SPF krémov. Priznávam, to je trochu slabé slovo… Som absolútnou maniačkou! Ak by som raz viedla prijímacie pohovory, jedna z podmienok na prijatie by bola používať krém s UV filtrom. Po celý rok. Všetci by síce boli bledí, ale zato večne mladí! Ale, zabudnime radšej na sny a venujme sa krému.

    Všetky možné UV filtre sveta

    SkinTra - Rich Coat – všetko, čo musíte vedieť o novom SPF kréme od SkinTra!

    Pleť mám skôr normálnu až suchú. Chcem „spomaliť proces starnutia“ (nemám rada toto označenie, pretože čas jednoducho plynie a nejde ho zastaviť, a tak to často pôsobí ako vojna s veternými mlynmi). Všetci predsa ale vieme, že až 80% známok starnutia má na svedomí slnko. A pokiaľ to neviete, určite si o tom prečítajte. 🙂 Ja už to viem dávno a práve preto sa natieram SPF krémom. A otestovala som ich naozaj veľa.

    Skúšala som minerálne filtre. Svojou konzistenciou pripomínajú tie klasické opaľovacie krémy, ktoré poznáme z detstva – mastné, bohaté konzistencie. Ale bohužiaľ…nerozumeli sme si. Používam ich iba na pláži, keď mám nad hlavou jasnú oblohu bez mráčika. Je to niečo ako sa zakryť klobúkom, ale nie je to vhodná voľba pre každodenné použitie, do práce alebo do školy…

    Používala som zmatňujúce SPF krémy. Efekt sa mi páčil iba v prípade, keď som na krém už nič nenanášala: žiadny make-up ani BB krém. Maximálne ľahko prepudrovať. Pokiaľ som chcela niečo na zmatňujúci SPF krém aplikovať, ďalšie prípravky sa naň akoby nedali navrstviť. Make-up žil svojim vlastným životom – nedal sa naniesť rovnomerne, zlieval sa do vrások a pokiaľ som sa ho snažila zapracovať, vznikali nevzhľadné šmuhy a škvrny. Po prvé – nevyzeralo to pekne a po druhé – zotrela som potrebnú ochranu. Zmatňujúce krémy s UV filtrom preto používam bez make-upu: pokiaľ idem na rýchly nákup, na bicykel alebo do posilňovne.

    Skúšala som aj krémy s efektom glow. Pretože kto by nemal rád kórejskú kozmetiku a s ňou spojený efekt glass skin! Na začiatku je potrebné spomenúť, že glow efekt nie je pre každého. Je vhodný skôr na suchú pleť (pod SPF krém ale odporúčam naniesť ešte hydratačný krém). Naopak mastná pleť sa nadmernému lesku nepoteší.

    V mojom prípade je glow efekt perfektný pod make-up. Ale pred jeho nanesením treba chvíľku počkať. A kto má na to čas? No málokto!

    SPF krémy s lesklým finishom – pod make-up sú podľa môjho názoru úžasné. Ale odporúčam ich aplikovať s mierou, pretože inak sa Vám make-up roztečie. Alebo sa pleť bude počas dňa nadmerne lesknúť. A povedzme si úprimne, život nie je Instagram a naživo by to mohlo pôsobiť prehnane. Dostatočná ochrana pred slnkom alebo krásny vzhľad pleti? Večná otázka… Lesklý SPF krém preto nenanášam vo veľkom množstve a potom je pre mňa ideálny. Ale, skôr ako začneme jednotlivé pleťové krémy posudzovať, stanovme si očakávania. Koniec koncov každá skúsenosť je podmienená pred tým stanoveným očakávaním.

    Čo očakávam od SPF krému?

    Moje očakávania nie sú komplikované: ochrana pokožky pred UV žiarením a bezproblémovosť. To, že bude SPF pôsobiť rovnako ako báza pod make-up a nebude mi na pleti vadiť. Alebo, že hneď prezradí, že je sólový hráč a nehľadá nikoho do páru – a ja budem vedieť, že naň už nemám nanášať make-up. Ale to je skôr prianie, pretože som si doteraz na žiadnom SPF kréme neprečítala, že nespolupracuje s make-upom. A je to škoda. Rada by som sa túto informáciu dozvedela ešte v obchode.

    Tiež by som očakávala, že SPF krém môžem reaplikovať na make-up. Po pár hodinách a na už nanesené prípravky na tvári. Viem, že to znie zvláštne – nanášať SPF krém na „špinavú“ tvár? Podľa môjho názoru je to stále lepšie, ako byť na slnku po dobu 8 hodín bez opätovnej reaplikácie. Ale každý máme iné preferencie. 🙂 V každom prípade, ja som to vyskúšala.

    Tak čo, môžeme začať? Pôjdeme postupne podľa toho, čo výrobca sľubuje.

    Sľub č. 1

    Krém s emulznou konzistenciou, vhodný na tvár, očné okolie aj celé telo.

    Krém som používala na tvár, okolie očí a nie úplne na celé telo. Na tvári: po prvom nanesení vyzerá, akoby vôbec neexistoval. Hoci po vytlačení z tuby sa netvári, že bude ľahký – naopak by som povedala, že krém je to bohatý (rich v názve neklame), po rozotrení na tvári tento pocit ale mizne. Pleť nezaťažuje a nezanecháva mastný film. Nie je ani matný, ani lesklý, je jednoducho „tak akurát“.

    Okolo očí pôsobí ako… očný krém! Neštípe, nevysušuje a nezalieza do vrások. Ja SPF krémy nanášam naozaj blízko oka, pretože zastávam názor, že by sme na túto oblasť rozhodne nemali zabúdať.

    Na telo: je mi ho ľúto aplikovať na celé telo! Myslím, že by ho bola škoda. Ale keď sme boli s mužom na prechádzke, natrela som mu krk, aby sa nespálil. A naozaj to zafungovalo! Všetci vieme, že krk láka UV žiarenie rovnako ako solárne panely! A pokiaľ sa má na tele niečo spáliť, bude to vždy cestička vo vlasoch, horná časť čela a práve krk. Haló, výrobcovia SkinTra – chcem od Vás SPF aj na celé telo!

    Sľub č. 2
    Chráni pred slnkom a pôsobí ako prevencia proti starnutiu

    Potvrdzujem sľubovaný stupeň ochrany pred UV žiarením – slnku som sa vystavila niekoľkokrát a nikdy moja pokožka nebola začervenaná ani inak spálená. V mojom prípade sa nemôžeme baviť o peknom bronzovom opálení – na začiatku som skôr ružovkastá a postupne sa objavujú nerovnomerné hnedé škvrny. Tých sa zbavujem až do polovice zimy.

    Nanášala som ho aj na vrcholky paží pred jazdou na bicykli. Bez použitia SPF mám ruky vždy opálené. Tentokrát sa môžem pochváliť tým, že stále vyzerám ako riaditeľka vápenky!

    Sľubu, že pôsobí ako prevencia proti starnutiu musím jednoducho veriť. Aby som ho mohla skutočne overiť, musela by som viesť dvojitý život, kde v jednom pravidelne používam krémy s SPF a v druhom nie. A robiť si dôkazové fotky, aby som ich napr. za 30 rokov mohla porovnať. Mám rada výzvy! Ale táto možnosť bohužiaľ nie je reálna.

    Tak si hovorím… Pokiaľ je sérum s obsahom vysoko koncentrovaného vitamínu C od SkinTra úžasné, pretože je otestované aj na najnižšom pH, musí byť skvelé aj v tomto SPF. A nie nadarmo ho pridali do zloženia.

    K tomu už nemám čo dodať. Vidíme sa za 30 rokov!

    Sľub č. 3
    Na pokožke zanecháva saténový finish a nevytvára bielu vrstvu

    Saténový – to je presne to slovo! Nie je to totiž ani matný finish ani glow efekt. Lesklá tkanina s hladkým jednosmerným povrchom – tak opisuje „satén“ slovník slovenského jazyka. Neviem síce, ako s tým naložiť v prípade pokožky, ale budiš!

    Dohodnime sa teda, že pre potreby pokožky bude „saténový“ niečo medzi matom a leskom. Teda presne tak, ako by sme si priali, aby pleť vyzerala po celý deň. A tento pleťový krém to zaisťuje stopercentne. Už za pár sekúnd od aplikácie krému nič nevidíte ani necítite. Je to, akoby krém vôbec neexistoval. Pridala som ďalšiu vrstvu (tú prvú som naniesla veľmi tenkú, pretože sa mi krém zdal hustý). Aj druhá vrstva sa za chvíľu premenila na satén. A biely film zmizol úplne.

    Pre dosiahnutie skutočných výsledkov musím testovaný produkt vystaviť aj extrémnym podmienkam. Po nejakých 5 hodinách som sa krém rozhodla reaplikovať na make-up. Okamžite a jednoducho (otázku hygieny teraz vynechajme). Ide predsa o test a nie návštevu u hlavného hygienika. 😉 Na WC v reštaurácii som nemala možnosť umyť si tvár a vykonať všetky kroky starostlivosti o pleť. Reaplikácia na hotový make-up preto bola jediným možným riešením pred pobytom na ostrom slnku o 15:30! Krém začínam nanášať s myšlienkou, že to nemôže dobre dopadnúť. Dúfam, že to minimálne nebude vyzerať hrozne… No a výsledok? No a WOW!

    Krém dokonca krásne zjednotil make-up, ktorý bol pod ním. Nebudeme si nahovárať, že to bol perfektný make-up, ale po nanesení SPF krému na to všetko, čo som už na tvári mala, pleť krásne vyhladil. Síce trochu znížil krytie, ale stále som vyzerala lepšie ako pred reaplikáciou! Nabudúce na zapracovanie skúsim použiť hubku na make-up. Som si istá, že to bude vyzerať ešte lepšie!

    V teste preskočím sľuby výrobcu, ktoré sama nemôžem overiť a ideme do finále!

    Sľub č. už neviem koľko
    Obsiahnuté zložky, napr. pentavitín, arginín alebo olej zo semien melónu pomáhajú udržať pleť dostatočne hydratovanú

    Zloženie zisťujeme v INCI – potvrdzujem, tieto zložky tam naozaj sú. Na prvých miestach. Ako dobre viete, čím vyššie sú zložky v zložení INCI, tým sú obsiahnuté vo vyššej koncentrácii. A s hydratáciou prípravku súhlasím na 100%. Ja som pod SPF krém naniesla ešte ošetrujúce tonikum s prebiotikami tiež od značky SkinTra. Obvykle aplikujem SPF krém na tonikum a vynechám make-up – ani po niekoľkých hodinách som však nepocítila nepríjemné stiahnutie ani vysušenie. Počas dňa som sa nezačala lesknúť. A dobre vieme, že T-zóna reaguje leskom ako prvá v prípade, že sa jej niečo nepáči.

    Predposledný sľub
    Krém môžete nanášať aj okolo očí – potvrdené oftalmológom

    Napisałam wyżej, że zaaplikowany pod oczy działał, jak delikatny krem pod oczy. Už vyššie som písala o tom, že SPF krém aplikovaný na očné okolie zafungoval ako očný krém. Nevedela som, že bol oftalmologicky testovaný. Priznám sa, že sa mi párkrát podarilo naniesť krém aj priamo do očí – čo dôrazne neodporúčam. Ale očné okolie ho miluje, minimálne to moje.

    Posledný sľub
    Vegánsky produkt bezpečný pre tehotné a dojčiace ženy

    Nielen, že je krém vhodný pre všetky typy pleti, jeho zloženie je vegánske a vhodné aj pre tehotné a dojčiace ženy! Svedomité tehotné ženy a ortodoxní vegáni dobre vedia, čo by vhodný krém mal a nemal obsahovať. To sa dočítame priamo v INCI. Ale, že by nám dali dopredu vedieť, že sa krém hodí pod make-up, to nie. 🙂

    Ja to ale môžem potvrdiť! SPF krém od SkinTra je pod make-up ideálny. Vždy je samozrejme lepšie medzi nanesením SPF krému a make-upu počkať (aspoň tých odporúčaných 20 minút). Vďaka tomu z UV filtra dostanete všetko, čo sľubuje. Prípravok sa do pokožky krásne vstrebe a make-up na ňom bude bezchybne držať. No ale nie vždy je na to čas. Ja som skúsila make-up naniesť hneď po nanesení SPF. A výsledok? Dokonalosť! Make-up vyzeral ako obvykle, SPF krém mu nedodal lesk, nič sa nezlievalo, nevrstvilo ani nezaliezalo do vrások. SPF krém mu však prirodzene ubral na intenzite krytia, no po nanesení druhej vrstvy bolo už všetko ako má byť.

    Milovaná SkinTra, teším sa na ďalšie produkty!

    Dúfam, že som Vás navnadila a túto novinku zo sveta slnečnej ochrany vyskúšate! A keď ho otestujete, napíšte nám svoje dojmy. Verím, že budú podobné tým mojim. 🙂

    A v prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať aj na našom Facebooku aj Instagrame alebo telefónnom čísle +421 233 221 070.

    Páčil sa Vám tento článok?

    Subscribe
    Powiadom o
    0 komentarzy
    Inline Feedbacks
    View all comments