Vrásky na krku a dekolte – ako sa starať o pokožku v tejto oblasti?

0 0 5 min
Vrásky na krku a dekolte – ako sa starať o pokožku v tejto oblasti?
Starostlivosť o pleť
0 0 5 min

Obsah

    Starostlivosť o krk a dekolt je často prehliadaná, aj napriek tomu, že práve tieto oblasti sú okamžitým a viditeľným ukazovateľom nášho veku. Sústredíme sa najmä na starostlivosť o pleť a nevšímame si, že pozornosť si zaslúži aj náš krk a dekolt. V tomto článku Vám priblížime tipy, ktoré Vám starostlivosť o dekolt a krk priblížia a zjednodušia.

    Prečo pokožka na krku a dekolte starne tak rýchlo a prečo tu vznikajú vrásky?

    Pokožka krku je veľmi náchylná k procesom starnutia, pretože je tenšia a jemnejšia ako pokožka pleti. Na krku je menej mazových žliaz, takže je menej hydratovaná a náchylná na stratu pružnosti. Okrem toho je krk pravidelne vystavovaný slnku, mimike a dynamickým pohybom, čo urýchľuje tvorbu vrások a spôsobuje, že tak stráca pevnosť.

    Ako oddialiť vznik vrások?

    Existuje niekoľko dôležitých prvkov starostlivosti o pleť, ktoré treba zaviesť do Vašej ošetrujúcej rutiny, aby sa na krku a dekolte vrásky neobjavili, a ja Vás o tom rada presvedčím :-).

    Krém s SPF na krk – oplatí sa?

    Každý si rád užíva slnko a teplé lúče, ale nie vždy si uvedomujeme, že nadmerné vystavovanie sa slnku môže mať vplyv aj na tvorbu vrások na krku. UV žiarenie prispieva k poškodeniu kolagénu a elastínu, čo vedie k strate pevnosti pokožky. Nevzdávajte sa slnka, ale nezabúdajte na striedmosť a správnu ochranu! Jednoducho nezabudnite používať opaľovací krém s vysokým UV ochranným faktorom nielen na tvár, ale aj na krk a dekolt. Pokožka krku je často v našej starostlivosti prehliadaná a práve tu sa objavujú viditeľné vrásky. Na krku sa najčastejšie objavujú horizontálne vrásky, zatiaľ čo vertikálne vrásky sa objavujú rady na pokožke dekoltu. V prípade vrások v dekolte je obzvlášť dôležitá ochrana pred slnkom!

    Ak chcete ešte viac chrániť pokožku krku a dekoltu, poobzerajte sa po šatkách alebo šáloch s ochranou UPF. Ide o rovnakú ochranu ako SPF, iba aplikovanú na látku. Tým sa zvýši ochrana a vrásky na krku a dekolte sa objavia oveľa neskôr!

    Vznikajú vrásky na krku a dekolte zo spánku?

    Ukázalo sa, že spôsob, akým spíme, môže ovplyvniť aj pokožku krku. Spanie na boku alebo na bruchu môže viesť k vzniku vrások na krku, ktoré sú spôsobené tlakom a neustálym napätím na koži. Ak chcete tento problém odstrániť. môžete investovať do špeciálnych vankúšov na spanie na boku (najlepšie sa osvedčili hodvábne, ak sa chcete o svoju pokožku starať ešte viac), alebo skúste spánok na chrbte.

    Mimické vrásky

    Každodenné mimické zmeny tváre, grimasy… hoci sa zdajú byť nevinné, no taktiež môžu prispievať k vzniku vrások na krku. Gestá, ako je nakláňanie hlavy dopredu alebo opieranie brady o ruku, môžu namáhať pokožku krku a viesť k vzniku vrások v oblasti dekoltu a krku. Samozrejme nehovoríme, že je dobré prestať sa hýbať – to je len jedna z príčin vzniku vrások v tejto oblasti :-).

    Kolagén a elastín – najdôležitejšie prvky pre udržanie pružnosti pokožky

    Vďaka týmto zložkám si naša pokožka môže udržať mladistvý vzhľad aj vo vyššom veku. S pribúdajúcim vekom ich však naša pokožka stráca, čo vedie k strate jej pevnosti a pružnosti a bohužiaľ, k tvorbe vrások. Tento proces je nevyhnutný, ale môžeme ho spomaliť dodržiavaním zdravej stravy bohatej na vitamíny a antioxidanty a používaním správnych produktov starostlivosti o krk, ktoré stimulujú tvorbu kolagénu a elastínu.

    Hydratácia – najdôležitejšia súčasť starostlivosti o pokožku a telo

    Hydratácia pokožky je kľúčovým aspektom jej zdravia a mladistvého vzhľadu. Každodenným pitím správneho množstva vody a používaním hydratačnej kozmetiky, napríklad s hyalurónové sérum, udržujete pokožku krku pružnú a odolnú. Nezabudnite, že zdravá a hydratovaná pokožka je odolnejšia voči vráskam!

    Akú kozmetiku pre starostlivosť o krk zvoliť?

    Pre starostlivosť o krk a dekolt odporúčame zvoliť správne a cielené produkty, ako sú hydratačné a výživné krémy alebo séra, a tiež aktívne zložky, ako sú kyseliny alebo retinol. Pozrite si tiež naše krémy proti vráskam, masky proti vráskam a séra proti vráskam.

    Prírodné oleje sú skvelou súčasťou pre masáž tváre a krku. Pri masáži si môžeme pomôcť aj kamennou doštičkou gua – sha. Rôzne techniky masáže krku pomôžu stimulovať krvný obeh, uvoľniť svaly a zlepšiť štruktúru pokožky. Venujte niekoľko minút svojej každodennej rutiny aj v oblasti krku a zaistite si pevnosť a pružnosť pokožky!

    Jednoduché cviky na posilnenie svalov krku môžu pomôcť udržať pokožku pevnú a spomaliť tvorbu vrások. Aby ste pocítili rozdiel a zredukovali vrásky na krku, postačí len niekoľko minút cvičenia, napríklad zaklonenie hlavy alebo zdvihnutie brady.

    Beauty of Joseon - Relief Sun Rice Probiotics - SPF50+/PA++++ - Ryžový pleťový krém s SPF

    Beauty of Joseon – Relief Sun Rice Probiotics – SPF50+/PA++++ – Ryžový pleťový krém s SPF 

    Výborný opaľovací krém, ktorý účinne chráni pleť a krk pred škodlivým UVA a UVB žiarením a bráni vzniku vrások. Zloženie na báze prírodných zložiek, ako je zelený čaj a ženšen, sa stará o pružnosť a pevnosť pokožky. Ľahká textúra krému sa do pleti rýchlo vstrebáva, takže je ideálna aj na použitie na krk a dekolt, pod make-up alebo samostatne. Multifunkčný charakter výrobku umožňuje komplexnú ochranu pred slnkom a starostlivosť o pokožku tváre aj krku. Ak chcete pokožke krku zaistiť ochranu, naneste primerané množstvo krému na vyčistenú pokožku pred pobytom na slnku. SPF ochranný faktor je najdôležitejším prvkom na prevenciu a odstránenie vrások na krku.

    NIOD - Neck Elasticity Catalyst - Sérum pre zlepšenie pružnosti pokožky krku

    NIOD – Neck Elasticity Catalyst – Sérum pre zlepšenie pružnosti pokožky krku

    Neck Elasticity Ide o skutočne inovatívne sérum určené na zlepšenie pružnosti pokožky krku, ktoré pomáha bojovať proti známkam starnutia, ako sú vrásky a strata pevnosti. Obsahuje pokročilé aktívne látky, ako sú peptidy a rastlinné výťažky, ktoré pleť regenerujú, hydratujú a spevňujú.

    Vďaka ľahkému a rýchlo vstrebateľnému zloženiu je sérum ideálne pre ranné aj večerné použitie. Multifunkčný charakter prípravku podporuje regeneračné procesy, posilňuje pleť a zabraňuje strate jej pevnosti. Aplikujte pravidelne na vyčistenú a suchú pokožku krku a jemne sérum vmasírujte, kým sa úplne nevstrebe.

    Správne držanie tela – kľúč k peknému krku a dekoltu

    Zlepšenie držania tela, či už pri sedení alebo chôdzi, môže ovplyvniť aj vzhľad krku. Čím viac sa hrbíte, tým viac smeruje Vaša hlava dopredu a dole, a to len zosilňuje horizontálne vrásky na krku, známe aj ako „venušin náhrdelník”. K vzniku vrások na krku môžu prispievať aj naše každodenné návyky, napríklad pozeranie do telefónu alebo počítača. Preto je dobré dbať na správne držanie tela a vyhýbať sa krčeniu. Preto sa snažte do harmonogramu svojho dňa zaradiť aj naťahovacie prestávky a cvičenia pre správne držanie tela. A namiesto sedenia pred obrazovkou pred spaním využite tento čas na počúvanie relaxačnej hudby alebo meditáciu.

    A ak potrebujete individuálnu konzultáciu alebo pomoc s výberom vhodného produktu, presne podľa potrieb Vašej pleti, napíšte nám na náš e-mail: obchod@cosibella.sk. Naše kozmetologičky Vám pomôžu vybrať ten pravý!
    A v prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať aj na našom FacebookuInstagrame alebo telefónnom čísle +421 233 221 070.

    Páčil sa Vám tento článok?

    Subscribe
    Powiadom o
    0 komentarzy
    Inline Feedbacks
    View all comments