Paula’s Choice – Kyseliny AHA vs. BHA

0 0 5 min
Paula’s Choice – Kyseliny AHA vs. BHA
Značky
0 0 5 min

Obsah

    Pravidelná exfoliácia odumretej kože je jedným zo základných prvkov starostlivosti, ktorý umožňuje pleti správne fungovať. Poznáte obľúbený exfoliačný roztok s BHA kyselinou od Paula’s Choice? Jeho unikátne vlastnosti si už obľúbil snáď každý! 😀 Teraz však značka vydala novinku: exfoliačný roztok s AHA kyselinami, ktorý nájdete exkluzívne na našom e-shope. Pozrite sa, čím sa líšia a aké účinky od nich môžete očakávať!

    Čo je to exfoliačný roztok?

    Peelingová tekutina nie je nič iné ako klasický peeling/exfoliant, len s jemnejším, postupným účinkom. Z tohto dôvodu je tento exfoliant určený na každodenné použitie, bez obáv z podráždenia. Ako už samotný názov napovedá, jeho zloženie má konzistenciu vodnatej tekutiny, ktorá preniká do pokožky postupne, jemne a šetrne a poskytuje množstvo ďalších výhod, o ktorých Vám samozrejme detailne poviem.

    Prečo používať exfoliačný prípravok a aké sú jeho efekty?

    Kyseliny sú jednou z najobľúbenejších účinných látok, používaných v domácej aj profesionálnej starostlivosti. Majú široké spektrum účinkov, reagujú na rôzne potreby a kožné ochorenia. Exfoliačné prípravky zavedené do každodennej starostlivosti:

    Ako používať peelingujúcu tekutinu?

    Zavedenie exfoliačného prípravku do rutinnej starostlivosti je veľmi jednoduchá záležitosť. Čistite si pleť normálne, tak ako každý deň. Potom niekoľko minút počkajte, kým bude pokožka úplne suchá, a naneste peelingujúcu tekutinu. Malé množstvo aplikujte na vatový tampón alebo na ruky a jemne vklepte do pleti. V prípade potreby pretrite aj krk a dekolt. Neoplachujte. Ako záverečný krok použite svoje obľúbené sérum/krém. Kvôli obsahu kyselín je exfoliant najlepšie použiť večer.

    Nezabudnite počas dňa používať ochranný prípravok pred slnečným žiarením. Ak hľadáte dokonalý opaľovací krém, prečítajte si naše odporúčania v článku: SPF krém na každý deň: 5 krémov s SPF, ktoré sa oplatí vyskúšať.

    Paula’s Choice – Skin Perfecting – 2% BHA Liquid Exfoliant – Exfoliačný roztok s 2% kyselinou salicylovou

    Prejdem rovno k detailom 🙂 Tento ikonický produkt, známy po celom svete, má veľmi jednoduché, no zároveň super účinné zloženie. Obsahuje kyselinu salicylovú (BHA) v koncentrácii 2% a extrakt z listov zeleného čaju. Prípravok je určený pre mastnú, aknóznu a zmiešanú pleť, s čiernymi bodkami, rozšírenými pórmi a začervenaním. Najznámejší problém, ktorý tento exfoliant úspešne rieši je redukcia otvorených komedónov, teda malých čiernych bodiek, umiestnených hlavne na nose, či brade. BHA kyselina sa rozpúšťa v tukoch, takže preniká hlboko do lipidovej vrstvy pokožky, čistí mazové žľazy a tak znižuje viditeľnosť pórov.

    Ďalšou výhodou tejto tekutiny je jej účinnosť – na celú tvár stačí naniesť len pár kvapiek. Ak máte nedokonalosti na dekolte alebo chrbte, prípravok môžete použiť aj v týchto oblastiach.

    V skratke:

    Paula’s Choice – 6% Mandelic Acid + 2% Lactic Acid Liquid Exfoliant – Tekutý pleťový peeling

    Novinka v portfóliu tejto americkej značky – exfoliačný fluid, no tentokrát s AHA kyselinami 🙂 Nájdete v ňom 6% kyselinu mandľovú, 2% kyselinu mliečnu, probiotiká a antioxidačné extrakty, ktoré spolu vytvárajú mimoriadne účinnú receptúru. Exfoliant dokonale vyhladzuje, redukuje viditeľnosť vrások, rozjasňuje zafarbenie, znižuje začervenanie a tiež posilňuje ochrannú bariéru pokožky. Vďaka komplexu rastlinných extraktov má tiež vlastnosti proti starnutiu a pôsobí antioxidačne – chráni pred škodlivými účinkami voľných radikálov.

    Rovnako ako exfoliant s BHA kyselinami je aj tento veľmi účinný. Účinky je možné zaznamenať ihneď po použití. To, ako je pleť jemná, rozjasnená a hladká… to je úžasné 🙂 Ak si chcete užiť intenzívne anti-aging, rozjasňujúce a vyhladzujúce účinky – určite ho vyskúšajte.

    V skratke:

    Paula’s Choice – Multi-Level Exfoliation Trial Kit – Sada pre viacstupňovú exfoliáciu pleti

    Neviete sa rozhodnúť pre jeden produkt? Máme pre Vás dokonalé riešenie! Sada oboch produktov je v MINI cestovnom balení. Vďaka tomu môžete naraz vyskúšať skvelé účinky AHA a BHA kyselín. Nepoužívajte ich však bezprostredne po sebe. Tieto prípravky je najlepšie aplikovať striedavo, každý druhý deň, prípadne jeden ráno a druhý večer – táto frekvencia je ideálna pre pokročilých a pre tých, ktorým pleť dobre reaguje na kyseliny.

    Môj názor po použití oboch produktov

    Mala som tú česť a potešenie testovať oba tieto skvelé a nádherné produkty – a verte, že tieto slová neberiem na ľahkú váhu. Oba tieto exfoliačné roztoky majú v mojej kozmetickej taštičke svoje čestné miesto. Chcela by som zdôrazniť, že mám zmiešanú pleť a po ošetrení izotretinoínom nadmerne suchú, so sklonom k tvorbe nedokonalostí a s pozápalovými zmenami farby.

    Čo sa týka BHA exfoliantu, používala som ho dlhodobo každý večer (minula som celých 30 ml). Vďaka tomu som sa účinne zbavila „krupice” na čele, čierne bodky z nosa zmizli, pokožka na celej tvári zostala hladká a oveľa jemnejšia. Takisto sa mi zredukovali zápaly a nedokonalosti sa objavujú veľmi zriedka. Nezaznamenala som žiadne podráždenie ani suchosť. Na noc som si naniesla hydratačnú esenciu a krém a cez deň som samozrejme použila krém s vysokým stupňom slnečnej ochrany.

    V súčasnej dobe, už 2 týždne používam novinku Paula´s Choice – AHA exfoliant a teraz ho používam večer. Pri jeho používaní som si všimla zosvetlenie sfarbení a celkové vyrovnanie tónu pleti. Toto je pre mňa veľmi dôležitý aspekt, pretože so zmenami farby sa bojuje naozaj ťažko a je to dlhodobý proces. Pri tomto prípravku však vidím, že sfarbenia sa skutočne efektívne rozjasnili. Pleť je veľmi hebká a dokonca krásne rozžiarená. Miesta, kde som mala začervenania, spôsobené mechanickým poškodením, sú upokojené. Doplnková starostlivosť je rovnaká ako pri použití BHA, teda hydratačnej esencie a krému, ako aj denného krému s ochranným SPF filtrom.

    Kyseliny každý deň? Je to možné!

    Čo sú to exfoliačné tekutiny od Paula’s Choice, ako ich používať a ako fungujú, už viete. Majú rôzne účely a sú zamerané pre rôzne typy, potreby a nedokonalosti pleti. Jednu hlavnú funkciu však majú spoločnú – exfoliáciu. Oba sú zložené z kvalitných surovín, čo je naozaj cítiť. Myslím, že po prečítaní tohto príspevku určite vyberiete tie, ktoré budú blahodarne pôsobiť práve na Vašu pleť.

    A ak máte akékoľvek otázky, týkajúce sa výberu a používania správnej kozmetiky, naše kozmetologičky Vám rady pomôžu – preto Vám ich odporúčam kontaktovať prostredníctvom nášho kozmetologického formulára. Môžete nám tiež napísať na instagramefacebookualebo zavolať na telefónnom čísle +421 233 221 070.

    Páčil sa Vám tento článok?

    Subscribe
    Powiadom o
    0 komentarzy
    Inline Feedbacks
    View all comments