Kyseliny aj v lete – spoznajte najlepšie produkty s kyselinami pre celoročné použitie

0 0 6 min
Kyseliny aj v lete – spoznajte najlepšie produkty s kyselinami pre celoročné použitie
Účinné zložky
0 0 6 min

Obsah

    Konečne je tu vytúžené leto a spolu s ním aj dlho očakávané slniečko, s ktorým ale zároveň opäť vyvstáva kontroverzná otázka a isté pochybnosti, či je možné aj naďalej používať produkty s kyselinami. Nezabúdajte, že pravidelná exfoliácia zaisťuje pekný vzhľad pleti, pomáha bojovať s akné, rozjasňuje a uľahčuje prenikanie účinných látok z nanášaných produktov do pokožky. Ani v lete preto neprestávajte pleť exfoliovať!

    Celoročná kozmetika s kyselinami – aká konkrétne?

    Slovo „kyselina“ v nás vyvoláva mierny pocit neistoty – evokuje v nás dráždivý či silný pocit, preto sa asi pýtate, aké kyseliny je možné v lete použiť?

    Jaké kyseliny jsou bezpečné i v létě?

    Ako je možné, že sa kyseliny môžu používať aj v lete?

    Aby sme túto problematiku vedeli dobre vysvetliť, najskôr Vám musíme predstaviť dva pojmy: fototoxicita a fotoalergia (fotosenzibilizácia), ktoré sú často mylne považované za synonymá. Jediné, čo ich ale spája je UV žiarenie, zjednodušene slnko.

    Fototoxicita

    Fototoxicita je znakom niektorých chemických látok, ktoré sa používajú ako v kozmetike, tak aj v liekoch. Tieto zlúčeniny zvyšujú citlivosť kožných buniek (vplyvom uvoľnenia voľných radikálov) na UV žiarenie. Fototoxická reakcia vyvoláva príznaky podobné spáleniu slnkom akými sú začervenanie (erytém), pľuzgiere, precitlivenosť pokožky a niekedy aj bolesť, čo môže viesť k vzniku trvalých pigmentových škvŕn!

    Fotosenzibilizácia / fotoalergia

    Fotosenzibilizácia / fotoalergia sa môže zdať ako niečo podobné, ale fotoalergickú reakciu rozvíja alergénna látka a UV žiarenie. Táto kombinácia vyvoláva v tele alergickú reakciu. Z tohto dôvodu nie je možné vytvoriť zoznam zložiek spôsobujúcich fotoalergiu, pretože ide o veľmi individuálnu záležitosť.

    Neviete, ako rozlíšiť príznaky alergie a podráždenia? Prečítajte si náš článok s testom na kožnú znášanlivosť.

    Cytryny

    Znamená to, že pri používání celoročných kyselín nemusím používať SPF krém?

    Musíte! Používaním bezpečným kyselín v letnom období nechránite pokožku pred slnečným žiarením, ktoré aj naďalej spôsobuje vznik vrások a pigmentových škvŕn. Každý deň tak chráňte svoju pleť pred UV žiarením.

    Zásady používania kyselín počas letného obdobia:

    kwasy

    NAJLEPŠIE PRODUKTY S KYSELINAMI NA LETO

    Naša kozmetologička Izabela je veľkou fanúšičkou kyselín a o kyselinovom peelingu alebo kyselinových sérach by mohla rozprávať hodiny. Nižšie Vám predstaví jej obľúbené produkty s kyselinami, ktoré sú vhodné aj na leto.

    Kyselinový pleťový peeling na leto

    SkinTra - Destructor - Kyselinový peeling 24% pre celoročné použitie

    SkinTra – Destructor – Kyselinový peeling 24% pre celoročné použitie

    Za poslednú dobu som si tento produkt veľmi obľúbila a je to rozhodne najlepší peeling, aký som kedy používala. Má vodnato-gélovú konzistenciu, takže nie je príliš tekutý. Obsahuje 20% kyseliny mandľovej, ktorá je jedným zo spojencov mastnej a zmiešanej pleti. Musím priznať, že moja pleť nikdy nebola taká hladká!

    Koncentrácia kyselín: kyselina mandľová 20%, kyselina kojová 1%, kyselina tranexamová 2% a azeloglycín 2%.
    Výsledný efekt: viditeľne vyhladená, rozjasnená pleť. Môže spôsobiť viditeľnú exfoliáciu pokožky.
    Vhodný pre: aknóznu, mastnú a zmiešanú pleť a pleť s pigmentovými škvrnami.

    Celoročné kyselinové tonikum

    SkinTra - Brightoner - Kyselinové tonikum 9% pre celoročné použitie

    SkinTra – Brightoner – Kyselinové tonikum 9% pre celoročné použitie

    Jemnejšia forma Destructora, ale neznamená to, že je menej účinný! Zosvetľuje pigmentové škvrny, upokojuje zápalové prejavy a vyhladzuje. Ideálne pre tých, ktorí svoje dobrodružstvo s kyselinami ešte len začínajú a chcú sa vyhnúť viditeľnému efektu olupovania pokožky. Veľkým plusom je balenie s pipetou, ktoré uľahčuje dávkovanie produktu.

    Koncentrácia kyselín: kyselina mandľová 5%, kyselina kojová 1%, kyselina tranexamová 2%, arginín, azeloglycín 1% a kyselina 3-O-etyl-L-askorbová 2%.
    Výsledný efekt: zosvetlené pigmentové škvrny, vyhladená a rozjasnená pleť.
    Vhodný pre: mastnú a zmiešanú pleť, pleť so sklonom k vzniku nedokonalostí a pigmentových škvŕn a pre osoby, ktoré kyseliny do svojej ošetrujúcej rutiny ešte len zavádzajú.

    Exfoliačný roztok

    COSRX - BHA Blackhead Power Liquid - Pleťová voda proti čiernym bodkám s prírodnou BHA kyselinou

    COSRX – BHA Blackhead Power Liquid – Pleťová voda proti čiernym bodkám s prírodnou BHA kyselinou

    Tento bestseller určite poznáte. Má ľahkú konzistenciu, reguluje tvorbu kožného mazu a vďaka obsahu prírodnej BHA kyseliny – betaín salicylátu skutočne intenzívne bojuje proti výskytu čiernych bodiek. Prípravok má antibakteriálne účinky a bojuje proti akné. Extrakt z bielej vŕby a niacínamid majú protizápalové účinky a krásne rozjasňujú pleť. Pridaný hyaluronát sodný navyše zabezpečuje optimálnu hydratáciu pokožky.

    Koncentrácia kyselín: 4% betaín salicylát (miernejšia forma kyseliny salicylovej).
    Výsledný efekt: vyhladzuje, redukuje akné a hydratuje.
    Vhodný pre: mastnú, zmiešanú, aknóznu a problematickú pleť.

    Kyselinový peeling

    BasicLab - Acidumis - Redukujúci a sťahujúci - Kyselinový peeling redukujúci nedokonalosti pleti

    BasicLab – Acidumis – Redukujúci a sťahujúci – Kyselinový peeling redukujúci nedokonalosti pleti

    Vyhladzujúci peeling pre problematickú pleť. Obsahuje kyselinu šikimovú a mandľovú a ich účinky ocení najmä problematická pleť, pretože majú antibakteriálne vlastnosti a regulujú sekréciu kožného mazu. Peeling jemne exfoliuje a intenzívne vyhladzuje a pravidelným používaním zosvetľuje pigmentové škvrny a redukuje nedokonalosti. V poslednej dobe som sa do neho úplne zamilovala!

    Koncentrácia kyselín: kyselina šikimová 6%, kyselina mandľová 5%, kyselina laktobiónová 3%.
    Výsledný efekt: jemne exfoliuje, vyhladzuje a má protizápalové účinky.
    Vhodný pre: mastnú, zmiešanú a aknóznu pleť so sklonom k vzniku vyrážok a s rozšírenými pórmi.

    Veríme, že tento článok vyvrátil Vaše pochybnosti spojené s používaním kyselín počas leta. Pokiaľ potrebujete pomoc pri výbere kozmetiky alebo vytvorení Vašej ošetrujúcej rutiny, obráťte sa na náš e-mail: obchod@cosibella.sk Naše kozmetologičky Vám vyberú produkty namieru!

    A v prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať aj na našom instagramefacebooku alebo telefónnom čísle +421 233 221 070.

    Páčil sa Vám tento článok?

    Subscribe
    Powiadom o
    0 komentarzy
    Inline Feedbacks
    View all comments