Najlepší krém proti vráskam – ktorý si vybrať?

0 0 8 min
Najlepší krém proti vráskam – ktorý si vybrať?
Kozmetika
0 0 8 min

Obsah

    Aj keď na plynutie času často zabúdame, naša pokožka nám ho vie dokonale pripomenúť. Preto by vo Vašej kozmetickej taštičke nemal chýbať ten správny krém proti starnutiu, ktorý je kľúčom k udržaniu mladistvého vzhľadu. Máte pocit, že ten Váš nefunguje? Nebojte sa, v mojom zozname som zozbierala tie najlepšie krémy proti starnutiu pleti, ktoré Vás určite nesklamú a pomôžu Vám minimalizovať viditeľnosť jemných liniek a vrások. Chcete takýto krém spoznať? Tak čítajte ďalej!

    Oplatí sa používať krémy proti vráskam?

    Po 40. roku života sa zvyčajne na pokožke začínajú prejavovať prvé známky starnutia. Je Vaša pokožka suchšia, menej pevná a vrásky či sfarbenia sú viditeľné už z diaľky? Ak áno, má s istotou vlastnosti zrelej pleti. Ak vo Vašej každodennej starostlivosti nebolo doteraz miesto pre vhodný krém proti vráskam, teraz je ideálny čas to zmeniť. Ako fungujú krémy proti vráskam?

    Dobrý krém na vrásky by mal obsahovať účinné látky, ktoré spomalia proces starnutia a zlepšia celkový stav pokožky. Súčasťou každodennej starostlivosti o zrelú pleť by malo byť aj vhodné pleťové sérum a peeling, vďaka ktorým sa krém na redukciu vrások lepšie vstrebe do pokožky a jeho zložky budú môcť pôsobiť intenzívnejšie. Raz týždenne môžete používať aj antioxidačné masky, ktoré podporujú účinok proti starnutiu.

    Aký krém na zrelú pleť zvoliť? Spoznajte najlepšie krémy na tvár proti vráskam – TOP 10

    Starostlivosť o zrelú pleť si vyžaduje primeraný prístup. Ak ešte stále nemáte svoj obľúbený, pozrite si môj rebríček TOP krémov na vrásky, ktoré naozaj fungujú. Vďaka bohatosti živín odstránite existujúce mimické vrásky a obnovíte správnu hydratáciu a pružnosť pokožky.

    Haruharu Wonder – Centella Phyto & 5 Peptide Concentrate Cream – Pleťový krém proti vráskam, 30 ml

    Dokáže výrazne zlepšiť stav Vašej pokožky, najmä ak sú známky starnutia už veľmi viditeľné. Ak chcete vrásky redukovať, predchádzať im a spevniť pokožku, pomôže Vám peptidový komplex, posilnený adenozínom. K tomuto efektu prispejú aj sójové proteíny, ktoré Vám spolu so skvalánom pomôžu udržať správnu úroveň hydratácie a posilniť hydrolipidovú bariéru. Má Vaša pokožka sklon k podráždeniu? Pridaný extrakt z pupočníka ázijského Vám ju pomôže dokonale upokojiť.

    Pyunkang Yul – Black Tea Enriched Cream – Spevňujúci krém, 60 ml

    Ďalší skvelý krém na tvár, ktorý sa postará o rôzne potreby Vašej pleti. Použitý fermentovaný čierny čaj je známy pre svoje omladzujúce, spevňujúce a antioxidačné vlastnosti. Jeho pôsobenie je posilnené prítomnosťou beta-glukánu a argirelínu. Prvý z nich má spevňujúci účinok, zatiaľ čo argirelín je peptid so silnými vlastnosťami proti vzniku vrások a ich redukciu – znižuje viditeľnosť najmä mimických vrások. Má tento krém ešte čo ponúknuť? Samozrejme! Okrem toho, čo som už spomínala, pôsobí aj upokojujúco, regeneračne, protizápalovo a taktiež znižuje sekréciu kožného mazu a podporuje ochrannú bariéru pokožky. 

    Mary&May – Vegan Peptide Bakuchiol Sun Stick SPF50+/PA++++ – SPF krém v tyčinke, 18 g

    Opaľovací krém je jedným z najdôležitejších krokov starostlivosti o pleť. Tento je vhodný na všetky typy pleti a dokonca aj pre citlivú pleť. Máte radi minimalistickú starostlivosť o pleť? Tento produkt Vám poskytne nielen účinnú a vysokú ochranu, ale aj vlastnosti proti starnutiu. Obsahuje bakuchiol – prírodnú alternatívu retinolu – ktorý účinne bojuje proti starnutiu a má veľmi podobné anti age vlastnosti. K pokožke je však oveľa šetrnejší. Zloženie navyše obsahuje až 25 druhov peptidov, ktoré Vám pomôžu v boji proti vzniku vrások. Navyše je tento krém mimoriadne hygienický. Vďaka praktickému baleniu vo forme tyčinky ho nemusíte aplikovať prstami, takže ho môžete jednoducho reaplikovať kedykoľvek a kdekoľvek.

    Paula’s Choice – Resist – Anti-Aging Clear Skin Hydrator – Nočný krém proti vráskam, 50 ml

    Hľadáte obľúbený nočný krém proti vráskam pre každodennú starostlivosť o pleť? Tento sa ním s istotou stane! Najmä ak máte nielen zrelú pleť, ale aj zmiešanú, mastnú pleť či pokožku so sfarbeniami. Má veľmi ľahké zloženie, ktoré sa rýchlo vstrebáva, nezanecháva mastný film a dokonca ani neupcháva póry. Krém s obsahom starostlivo vybraných ingrediencií Vám zabezpečí hĺbkovú hydratáciu, vlastnosti proti starnutiu a viditeľné zlepšenie stavu Vašej pokožky. Čo všetko v ňom nájdete? V prvom rade niacínamid, vitamín C a adenozín, ktoré eliminujú pigmentové škvrny, zafarbenie, vyrovnajú tón pleti a redukujú vrásky, ako aj kokosový extrakt, ktorý bráni strate vody z pokožky. Krém navyše predchádza aj vzniku nedokonalostí.

    Kaine – Vegan Collagen Youth Cream – Omladzujúci pleťový krém s vegánskym kolagénom, 50 ml

    Ak vyznávate vegánsku starostlivosť, možno Vás zaujme tento krém. Obsahuje vegánsky kolagén (alternatíva kolagénu, ktorý sa prirodzene vyskytuje v pokožke) a extrakt z rôsolovky riasotvarej, ktorý Vašej pokožke dodá pevnosť, pružnosť a hĺbkovú hydratáciu. Tento nočný aj denný krém je obohatený aj o kyselinu hyalurónovú, beta-glukán a niacínamid, ktoré výrazne dopĺňajú jeho blahodarné vlastnosti. Ako fungujú? V prvom rade intenzívne posilňujú hydrolipidovú bariéru Vašej pokožky, čím sa ešte viac prehĺbi jej hydratácia. Vďaka tomu bude pleť plnšia a hladšia.

    Q+A – 5-HTP – Face&Neck Cream – Spevňujúci anti-aging krém na tvár a krk s aminokyselinou 5-HTP, 50 ml

    V tomto kréme nájdete veľmi zaujímavú účinnú látku – extrakt zo semien kra Griffonia Simplicifolia, ktorý je zdrojom aminokyseliny 5-HTP. Čím je tento krém taký výnimočný? V prvom rade spevňuje a podporuje tvorbu kolagénu a elastínu. Je obohatený aj o kofeín, ktorý stimuluje mikrocirkuláciu, čo Vám pomôže znížiť opuchy, vypnúť pokožku a zvýrazniť kontúry tváre. Ale tým s jeho výhodami ešte nekončíme! Slnečnicový olej vyhladzuje pokožku a hydratuje ju a vitamín E má antioxidačné vlastnosti, vďaka ktorým bude účinne bojovať proti voľným radikálom a spomaľovať proces starnutia pokožky.

    Apis – Re-Vit C Home Care – Rebuilding Night Cream with Retinol and Vitamin C – Obnovujúci nočný krém s retinolom a vitamínom C, 50 ml

    Ďalší obľúbenec v kategórii „nočný krém proti vráskam”. Je bohatý na aktívne zložky, ktoré podporujú obnovu buniek, intenzívne hydratujú a stimulujú tvorbu kolagénu. Čo je za to zodpovedné? V prvom rade retinol, ceramidy a kyselina hyalurónová. Vďaka nim zaznamenáte výrazné zlepšenie pružnosti a pevnosti pokožky. Toto však nie sú jediné prednosti tohto produktu. Vitamín E pomôže pokožke bojovať s voľnými radikálmi na povrchu pokožky a vitamín C zabezpečí jej jednotnú farbu, sviežosť a mladistvý vzhľad.

    Cos De BAHA – PC M.A Peptide Cream – Pleťový krém s peptidmi, 45 ml

    Pleťový krém proti vráskam, ktorého zloženie je založené na peptidoch, ktoré pokožke zabezpečujú stimulačný účinok pre tvorbu kolagénu a elastínu. Ich vlastnosti podporuje niacínamid, adenozín a kofeín. Vďaka nim krém efektívne zlepšuje pevnosť pokožky, redukuje viditeľnosť vrások a zjednocuje tón pleti. Zloženie obsahuje aj ceramidy, ktoré sú zodpovedné za posilnenie ochrannej bariéry pokožky – pleť je tak lepšie hydratovaná, zregenerovaná a vyživená. Krém je preto vhodný pre suchý, zmiešaný a zrelý typ pleti.

    Goodal – Black Carrot Vita-A Retinol Firming Cream – Pleťový krém s retinolom z čiernej mrkvy, 50 ml

    Ďalší produkt, ktorý stojí za to pridať do Vašej večernej starostlivosti. Je to skutočná bomba vitamínu A – obsahuje extrakt z čiernej mrkvy, betakarotén a retinol. Čím je taký unikátny, spomedzi ostatných krémov na vrásky? Vďaka tejto kombinácii Vám prípravok poskytne intenzívne omladzujúce a regeneračné účinky. Jeho vlastnosti zosilňuje niacínamid a adenozín. Kombinácia týchto aktívnych zložiek dodá Vašej pleti rovnomerný tón, zúži rozšírené póry a predovšetkým vyhladí vrásky. Tým sa však prekvapenia nekončia. Nájdete tu aj zmes 10 druhov kyseliny hyalurónovej, vďaka ktorej bude Vaša pleť hĺbkovo hydratovaná.

    COSRX – The Retinol 0.3 Cream – Pleťový krém s 0,3 % retinolom, 20 ml

    Tento krém s obsahom 0,3% retinolu má viacsmerné účinky. V prvom rade redukuje vrásky, zlepšuje pružnosť pokožky a vyrovnáva jej tón. Máte problémy s nadmernou tvorbou mazu, rozšírenými pórmi a akné? Áno, pomôže Vám aj s týmito problémami! Adenozín posilní účinky retinolu proti starnutiu a trehalóza a kyselina hyalurónová zaistia pokožke optimálnu hydratáciu. Krém zároveň upokojuje podráždenia a spomaľuje proces starnutia pokožky.

    Krémy proti vráskam – rozlúčte sa s viditeľnými známkami starnutia

    Krém proti vráskam nie je len ďalším produktom, ktorý by nemal chýbať vo Vašej kozmetickej taštičke. Je to predovšetkým nástroj, ktorý potrebujete vo svojej starostlivosti, ak chcete efektívne bojovať s procesom starnutia pleti. Nezabudnite – krém na vrásky nie je určený len pre ženy, ale aj pre mužov, ktorí sa s čoraz väčšou obľubou starajú o stav svojej pokožky, čo nás nesmierne teší! Doprajte si dlhotrvajúcu hydratáciu, rozjasnite tmavé kruhy pod očami, predchádzajte vzniku vrások a prejavom starnutia, vylepšite kontúry svojej tváre, dodajte pokožke stratenú pevnosť a pružnosť a zredukujte viditeľnosť vrások – vďaka používaniu krémov na vrásky, vráťte pleti mladosť a zdravie!

    A ak máte akékoľvek otázky, týkajúce sa výberu a používania správnej kozmetiky, naše kozmetologičky Vám rady pomôžu – môžete ich kontaktovať prostredníctvom nášho kozmetologického formulára, alebo nám napísať na instagramefacebooku či zavolať na telefónne číslo +421 233 221 070.

    Páčil sa Vám tento článok?

    Subscribe
    Powiadom o
    0 komentarzy
    Inline Feedbacks
    View all comments