Test znášanlivosti – postup

0 0 2 min
Test znášanlivosti – postup
Rady kozmetológa
0 0 2 min

Obsah

    TEST ZNÁŠANLIVOSTI – POSTUP

    V reakcii na Vaše dotazy uvádzame, ako bezpečne zaradiť novú kozmetiku do Vašej každodennej starostlivosti o pleť. Domáce kožné testy sú jednoduchým a efektívnym spôsobom, ako zistiť, či bude Vaša pokožka reagovať na nový produkt okamžitou alergickou reakciou (podráždením, začervenaním, atď.). Pred začlenením nového produktu do režimu starostlivosti o Vašu pokožku odporúčame takýto test vykonať. V závislosti od typu testovaného produktu, nižšie uvádzame, ako by mal test znášanlivosti prebiehať. Prečítajte si tiež, ako rozpoznať typ pleti.

    Produkty, ktoré sa vstrebávajú do pokožky 

    (séra, krémy, oleje, kyseliny, antioxidanty, peptidy, retinoidy, vitamín C, SPFy atď.):
    Malé množstvo prípravku naneste na čistú pokožku hornej časti predlaktia. Koža v tejto oblasti musí zostať suchá. Po 24 hodinách testovanú časť pokožky opláchnite. Pokiaľ kdekoľvek počas testovania spozorujete začervenanie, pálenie, svrbenie, pľuzgieriky alebo podráždenie, produkt nepoužívajte.

    Produkty, ktoré oplachujeme:

    Malé množstvo prípravku naneste na čistú pokožku hornej časti predlaktia. Nechajte prípravok pôsobiť po dobu stanovenú v návode na použitie výrobku. Následne opláchnite. Pokiaľ počas 24 hodín od testovania zaznamenáte akékoľvek začervenanie, pálenie, svrbenie, pľuzgieriky alebo podráždenie, produkt nepoužívajte.

    Nezabúdajte, že test znášanlivosti slúži iba na stanovenie počiatočných kožných reakcií na výrobky a nezaručuje podobné výsledky pri aplikácii na iné oblasti tela (vrátane tváre) alebo pri nepretržitom používaní. Nezohľadňuje nesprávny výber produktu pre daný typ pokožky a nemal by sa používať na diagnostiku hypersenzitivity alebo alergickej reakcie pokožky. Pokiaľ máte obavy zo zaradenia nového produktu do svojej každodennej starostlivosti, obráťte sa na dermatológa.

    Páčil sa Vám tento článok?

    Subscribe
    Powiadom o
    0 komentarzy
    Inline Feedbacks
    View all comments