Čiapky a uteráky na vlasy

Počet výrobkov: 9

Uteráky sú nenahraditeľným doplnkom pri efektívnej starostlivosti o vlasy. Oddeľujú pramene a sú k nim mimoriadne šetrné vďaka jemným a šetrným materiálom - najmä bavlne. Nekudlia a nepoškodzujú vlasy a efektívne urýchľujú proces sušenia. Vyberte si aj Vy vhodný uterák na Vaše krásne vlasy!

Triedenie

Turbany a uteráky - bez nich sa nezaobídete

Mäkké turbany a uteráky sú vyrobené z príjemného materiálu, ktorý nepoškodzuje vlasovú štruktúru. Aj preto nesmú chýbať v žiadnej kúpeľni. Osvedčia sa pri každodennej starostlivosti o vlasy, ako počas regeneračných kúr, tak aj pri aplikácii špeciálnych masiek na vlasy alebo keď si plánujete dopriať domáci wellness. Nech už máte akýkoľvek typ vlasov, tieto doplnky sú tak univerzálne, že ich ocenia úplne všetci.


Dozvedieť sa viac

K čomu slúžia turbany na vlasy?

  • Turbany alebo vlasové čiapky, majú dve hlavné úlohy. Tá prvá je odstrániť z vlasov po umývaní vodu a urýchliť ich schnutie. Ide o pohodlný spôsob v prípade, keď vlasy nechcete sušiť fénom. Nezabudnite, že tento turban môžete na vlasoch držať maximálne 20 minút – aby ste na vlasovej pokožke zabránili množeniu baktérií, ktoré milujú vlhkosť.
  • Druhým využitím turbanu je zvýšenie absorpcie dôležitých zložiek z masiek, olejov alebo sér hlboko do vlasov. Keď nanesiete masku a potom vlasy zakryjete čiapkou, začne sa vytvárať teplo. Tým sa otvoria póry vlasov, čo umožní aktívnym zložkám preniknúť hlbšie do vlasov.

Ako správne sušiť vlasy pomocou uteráku?

Sušenie vlasov uterákom sa môže zdať banálne, ale ide o veľmi dôležitú súčasť starostlivosti o vlasy, ktorá môže pri nesprávnom postupe spôsobiť značné poškodenie samotného vlasu. Najčastejšou chybou je intenzívne trenie a šúchanie mokrých vlasov uterákom. Mokré vlasy sú viac náchylné na poškodenie ako vlasy suché, preto sa ich nesprávnym sušením zvyšuje aj riziko poškodenia. Správne sušenie vlasov spočíva v jemnom odstránení prebytočného množstva vody, ktoré sa vsiakne do uteráka. Vykonávajte tento krok a jemne prikladajte uterák od korienkov ku končekom bez toho, aby ste vlasy treli či šúchali. Tak ich ochránite pred lámaním a rozštiepenými končekmi.

pixel