Odličovacie oleje

Počet výrobkov: 75

Odstránenie make-upu je prvým krokom Vašej večernej starostlivosti o pleť, ktorý je nevyhnutný, ak nosíte make-up. Pre tento účel sú vhodné oleje, ktoré účinne rozpúšťajú dekoratívnu kozmetiku a odstraňujú nečistoty z povrchu pokožky. Odličovanie je zároveň chvíľkou relaxu, počas ktorej si môžete urobiť ľahkú masáž tváre. Vyberte si pre seba vhodný odličovací olej!

Triedenie

Hydrofilné odličovacie oleje

Olej na odličovanie si získal obľubu už pred niekoľkými rokmi spolu narastajúcim trendom kórejskej starostlivosti o pleť. V ázijskej skincare rutine nájdete túto metódu pod skratkou OCM (Oil Cleansing Method), čo znamená olejové čistenie pleti. Odličovacie oleje vmasírujte do pokožky až do rozpustenia nečistôt. Vďaka olejovému zloženiu prípravky nenarúšajú hydrolipidovú bariéru a nevysušujú. Sú preto vhodné najmä pre citlivú a problematickú pleť.


Dozvedieť sa viac

Najlepšie odličovacie oleje – čo obsahujú?

V zložení týchto odličovacích prípravkov nájdete množstvo rozmanitých prírodných olejov, napr. olivový, kokosový, mandľový, slnečnicový alebo avokádový olej, olej z marhuľových jadier alebo z černuchy siatej. Tieto zložky absorbujú mastné látky ako kožný maz, zvyšky ošetrujúcich krémov alebo make-upu. Vďaka tomu rozpúšťajú a odstraňujú všetky nečistoty z povrchu pleti. Oleje naviac účinne prenikajú do hydrolipidovej bariéry pokožky (bez toho, aby ju narušili) a odstraňujú prach a nečistoty usadené hlboko v póroch.

Zloženie odličovacích olejov môže byť okrem vyššie uvedených zložiek obohatené aj o:

  • éterické oleje, napr. z čajovníka (tea tree), ktorý spoľahlivo ničí baktérie
  • vitamíny, napr. vitamín E, ktorý má antioxidačné účinky
  • rastlinné extrakty, napr. extrakt z jabĺk, ktorý vyhladzuje a zmäkčuje

Vzhľadom na rôznorodosť obsiahnutých zložiek si pred zakúpením prípravku starostlivo prečítajte jeho popis.

Aký olej na odličovanie zvoliť?

Olejový odličovač by mal predovšetkým odstraňovať nečistoty. Produkt je ale dôležité vyberať tak, aby nezhoršoval stav Vašej pleti. Ak máte:

  • suchú pleť, zvoľte odličovací olej s obsahom hydratačných a jemne exfoliačných zložiek;
  • mastnú pleť, vyberajte z odličovačov obsahujúcich zložky normalizujúce sekréciu kožného mazu;
  • aknóznu pleť, zvoľte prípravky s obsahom zložiek, ktoré pomáhajú bojovať proti akné a nedokonalostiam.

Nezabúdajte, že vybraný produkt by nemal spôsobovať podráždenie ani iné kožné problémy. V opačnom prípade prestaňte prípravok používať.

Prezrite si celú našu ponuku odličovacích pleťových olejov a vyberte si ideálny podľa typu a potrieb Vašej pokožky!

pixel