TOP 5 produktov s ceramidmi

0 0 4 min
TOP 5 produktov s ceramidmi
Účinné zložky
0 0 4 min

Obsah

    Zoznámte sa s najlepšou kozmetikou s ceramidmi!

    Pokiaľ hľadáte kozmetiku, ktorá Vám pomôže zmierniť suchú pokožku, svrbenie či podráždenie a taktiež obnoviť jej hydrolipidovú bariéru – ste na správnom mieste. Tento príspevok by som rada venovala 5 najlepším ceramidovým produktom, ktoré pokožke výrazne pomáhajú a získali si moje srdce a zaujali čestné miesto v mojom kozmetickom stolíku!

    Čo sú ceramidy?

    Ceramidy sa prirodzene nachádzajú v koži, sú súčasťou medzibunkového cementu, ktorý vypĺňa priestory medzi korneocytmi – bunkami najvrchnejšej časti pokožky – stratum corneum. Utesňujú túto najvzdialenejšiu vrstvu pokožky, zabezpečujú intenzívnu hydratáciu, čím redukujú nadmernú stratu vody, zabraňujú vysušovaniu pleti, podráždeniu a prenikaniu nežiaducich patogénov.
    Viac o vlastnostiach ceramidov a ich úlohe v pokožke sa dozviete v pripravovanom príspevku: Ceramidy – čo sú a aké je ich pôsobenie?
    Odporúčam si ho prečítať, pretože obsahuje informácie o druhoch ceramidov, ich účinkoch, účele pôsobenia a kombináciách s ďalšími účinnými látkami.

    Najlepšia kozmetika, ktorá obsahuje ceramidy

    Okrem toho, že sa ceramidy vyskytujú v pokožke prirodzene, môžete ich dodať aj zvonku. Patria medzi cenné látky, ktoré obohacujú receptúry produktov. Predstavím Vám svoje obľúbené produkty, podelím sa o svoje pocity a dojmy pri ich používaní, popíšem ich zloženie a vône a taktiež účinky na pleť!

    A. Florence Skincare - Hydrating Milky Toner - Hydratačné tonikum s ceramidmi a kyselinou hyalurónovou, 150 ml

    A. Florence Skincare – Hydrating Milky Toner – Hydratačné tonikum s ceramidmi a kyselinou hyalurónovou, 150 ml

    Tonikum s jedinečnou mliečnou konzistenciou. Je ako stvorené pre ľudí, ktorí od tonika vyžadujú viac ako len obnovenie pH. Tento produkt prirodzene obaľuje pokožku a zanecháva na nej jemnú vrstvu. Konzistencia je neuveriteľne príjemná, dodáva pleti tú správnu dávku hydratácie a úľavy. Toto tonikum by vďaka svojim vlastnostiam pokojne mohlo nahradiť sérum! V toniku sú ceramidy v koncentrácii 1%, ale to nie je všetko. Sú sprevádzané cennými zložkami, ktoré pomáhajú hydratovať suchú pokožku a chránia ju pre vonkajším pôsobením: skvalán, izomerát sacharidov, betaín, alantoín a glukonolaktón.

    Typ ceramidov: Ceramide 3
    Zloženie a vôňa: mliečna, tekutá a veľmi ľahká, vôňa mi pripomína ovsené mlieko
    Pôsobenie prípravku:

    • obnovuje správne pH pokožky
    • pripravuje pokožku na ďalšie kroky starostlivosti
    • hydratuje
    • upokojuje
    BasicLab - Esteticus - Elasticita a obnova - Regeneračné pleťové sérum s ceramidmi 1 %, 30 ml

    BasicLab – Esteticus – Elasticita a obnova – Regeneračné pleťové sérum s ceramidmi 1 %, 30 ml

    Sérum, ktorého názov je veľmi výstižný a dokonale opisuje jeho pôsobenie. Prípravok obnovuje a regeneruje pokožku, posilňuje hydrolipidovú bariéru. Vďaka bohatým ingredienciám obsiahnutých v mliečno-emulznej konzistencii môže nahradiť ľahký krém v prípade mastnej pleti (TIP: najmä v lete!). Osobne toto sérum používam v rannej aj večernej starostlivosti o pleť. Milujem finiš, ktorý na pleti zanecháva. Obnovuje komfort, znižuje pocit pnutia a napätia. Je ideálny po exfoliačnom ošetrení a pre reaktívnu a podráždenú pokožku.

    Typ ceramidov: Ceramide NP (3), Ceramide AP (6)
    Zloženie a vôňa: mliečna emulzia (o niečo menej tekutá ako tonikum A.Florence), vôňa surovín v zložení
    Pôsobenie prípravku:

    • hydratuje a vyživuje
    • zjemňuje pokožku a zlepšuje jej pružnosť
    • posilňuje hydrolipidovú bariéru
    • znižuje pocit napätej pokožky
    Cosrx - Balancium Comfort Ceramide Cream - Upokojujúci krém s ceramidmi, 80 g

    Cosrx – Balancium Comfort Ceramide Cream – Upokojujúci krém s ceramidmi, 80 g

    Úžasný ikonický krém! Vhodný pre milovníkov bohatších a zložitejších vzorcov. Skvele sa sa hodí ako SOS produkt – po exfoliačných kúrach funguje dokonale, zachráni pleť podráždenú retinolmi alebo kyselinami. Zabezpečuje pokožke intenzívnu hydratáciu, regeneráciu a upokojenie. Jeho konzistencia je jedinečná, lahodne nadýchaná. Zanecháva na pleti ochrannú „náplasť“. Osobne mám mastnú pleť a používam ho pravidelne vo večernej starostlivosti, keď cítim príliš napnutú pleť alebo keď moja pleť vyžaduje regeneráciu a úľavu. Keď sa ráno prebudíte, na pokožke stále cítite príjemný obaľujúci film.

    Typ ceramidov: Ceramid NP (3)
    Zloženie a vôňa: bohaté, plné (ale nepreťažujúce) zloženie zanecháva na pokožke ,,ochrannú náplasť”, svieža, ľahká citrusová vôňa
    Pôsobenie prípravku:

    • hydratuje
    • regeneruje pokožku
    • upokojuje podráždenie
    Mawawo - Ceramide Repair Cream - Opravný krém s ceramidmi, 30 ml

    Mawawo – Ceramide Repair Cream – Opravný krém s ceramidmi, 30 ml

    Krém, ktorý urýchľuje procesy regenerácie a hojenia pokožky a zároveň hĺbkovo a dlhodobo hydratuje. Pre jeho ľahkú textúru by som ho odporučila aj mužom, ktorí bojujú s podráždením po holení. V prípade potreby je možné použiť aj ráno. Osobne ho mám vyskúšaný a krásne si poradí aj s make-upom! Krém je jemný a veľmi príjemný. Pokožka je po ňom krásne zregenerovaná a vyživená, zanecháva ju zdravú a žiarivú a navracia jej komfort.

    Typ ceramidov: Ceramid NS, Ceramide NP, Ceramide AP, Ceramide EOP, Ceramide EOS
    Zloženie a vôňa: ľahká textúra, dobre sa vstrebáva, jemná a svieža vôňa
    Pôsobenie prípravku:

    • má regeneračný a vyživujúci účinok
    • podporuje regeneráciu pokožky
    • upokojuje podráždenie
    Dr.Jart+ - Ceramidin Cream - Bohatý hydratačný krém, 50 ml

    Dr.Jart+ – Ceramidin Cream – Bohatý hydratačný krém, 50 ml

    Ďalší krém so skvelou, vyživujúcou konzistenciou. Aj keď jeho zloženie obsahuje množstvo účinných prísad, jeho konzistencia je ľahká a nezaťažuje. Dodáva pokožke hydratáciu, hĺbkovo ju vyživuje a vyhladzuje. Okrem ceramidov, v zložení nájdeme ošetrujúce látky ako bambucké maslo, probiotiká či kyselinu hyalurónovú, ktoré ju dokonale chránia pred vonkajším vplyvom a zabraňujú nadmernej strate vody z epidermy. Odporúčam ho úplne každému! Je veľmi univerzálny – pre suchú pleť môže byť každodennou súčasťou starostlivosti, no skvele poslúži aj pre zmiešanú či podráždenú pleť.

    Typ ceramidov: Ceramid AP, Ceramid EOP, Ceramid NP, Ceramid NS, Ceramid AS
    Zloženie a vôňa: textúra je prekvapivo ľahká, ale intenzívne výživná a bohatá, vôňa je prakticky nepostrehnuteľná.
    Pôsobenie prípravku:

    • spevňuje a vyživuje pokožku
    • hydratuje a upokojuje
    • obnovuje prirodzenú epidermálnu bariéru
    • spevňuje a tonizuje pokožku
    • vyhladzuje pokožku

    Predstavila som Vám svoje obľúbené produkty s ceramidmi. Ide o kozmetiku, ktorá v mojej starostlivosti o pleť zostane navždy. Som zvedavá, či sa objaví aj u Vás? V prípade akýchkoľvek otázok nám vždy môžete napísať na Facebook i Instagram alebo sa spojiť s našou zákazníckou linkou +421 233 221 070.

    Páčil sa Vám tento článok?

    Subscribe
    Powiadom o
    0 komentarzy
    Inline Feedbacks
    View all comments