Glass skin, clean look – ako získať efekt zdravej pleti pomocou kórejskej kozmetiky?

0 0 5 min
Glass skin, clean look – ako získať efekt zdravej pleti pomocou kórejskej kozmetiky?
Líčenie
0 0 5 min

Obsah

    Trend clean look spočíva v nenápadnom zdôraznení pleti bez toho, aby boli za každú cenu zakrývané póry. Zdravá pokožka s vyrovnaným tónom pleti, lícne kosti zvýraznené lícenkou, ľahko vykontúrované pomocou krémového bronzera, obočie jemne prečesané kefkou a minimálna vrstva maskary na riasach. Presne tak vyzerá kompletný make-up v štýle clean skin.

    Už dávno predsa nie je „in” doslova zapúdrovaná tvár bez lesku, ktorá vyzerá veľmi neprirodzene. Siahnite po sviežom krémovom make-upe, v ktorom sa aj Vy s istotou budete cítiť príjemnejšie a Vaša pleť nadobudne sexy šmrnc. Vyberte si ten najlepší BB a CC krém, ktorý je vhodný pre Vašu pleť. Zabezpečí pleti prirodzený vzhľad, zjednotenie farby pleti, zakryje drobné nedokonalosti v niektorých BB či CC krémoch dokonca nájdeme v zložení aj ochranné SPF filtre, ktoré chránia pred UV žiarením, čím zároveň pôsobia aj proti starnutiu.

    Ak sa Vaša pokožka mastí, púdru sa vzdávať nemusíte. Siahnite po ľahších produktoch v prirodzenejšom prevedení, aké ponúka napríklad značka PAESE. Skúste naniesť púder na tvár len na tie miesta, ktoré sa najviac mastia, teda na T zónu a zvyšok tváre nechajte prirodzenejšieho vzhľadu.

    Pokiaľ ide o make-up očí, stačí nenápadná vrstva riasenky, ktorá dokonale splní svoju úlohu. Pokiaľ sa však nechcete vzdávať obľúbeného výraznejšieho looku, zvoľte svetlé a rozjasňujúce odtiene. Tentokrát dajte zbohom klasickému tmavému „smokey eyes”.

    Ako dosiahnuť efekt sviežej pleti?

    Aj počas aplikácie make-upu existuje niekoľko pravidiel, vďaka ktorým získate prirodzený farebný tón a efekt zdravej pleti. Nemusíte sa vzdávať obľúbených krycích make-upov. V súčasnosti môžu byť tekuté make-upy alebo BB krémy naozaj krycie!

    Príprava pleti pod make-up – ako dosiahnuť efekt glass skin?

    Pokiaľ ide o trend „glass skin” alebo „clean look”, pleť by mala byť poriadne hydratovaná a maximálne rozžiarená. Určite sa vyhýbajte krémom, séram alebo ďalším produktom určeným pre starostlivosť o pleť, ktoré prinášajú zmatňujúci efekt.

    Čistenie pleti

    S čistením pleti začnite podľa Vašich osobných preferencií a zvyku. Za seba môžem odporučiť jemnejšie hydratačné produkty. Čistiaci gél alebo pena starostlivo očistia pleť a príliš ju nevysušia – make-up tak bude vyzerať jednoducho lepšie.

    Tonizácia pleti

    Ďalším krokom môže byť napríklad hydrolát alebo tonikum, pokiaľ tento typ produktov používate. Avšak tento krok je možné preskočiť, ak ste už v predchádzajúcej ošetrujúcej rutine použili kozmetické prípravky, ktoré zabezpečujú optimálne pH pokožky a teda nahradili funkciu tonika. Pokiaľ však patríte medzi fanúšikov práve tohto kroku v oblasti starostlivosti o pleť, nič Vám nebráni v tom, aby ste svojej pleti poskytli ďalšiu dávku hydratácie. K dispozícii sú Vám napríklad tieto prípravky:

    Hydratačné a rozjasňujúce pleťové sérum

    Ako ďalší krok si podľa svojej preferencie zvoľte ľahké hydratačné sérum alebo sérum s vitamínom C, ktoré účinne zosvetlí, hydratuje a rozjasní pleť. Pokiaľ máte problematickejšiu pleť, môžete tiež skúsiť sérum s niacínamidom, ktoré reguluje produkciu mazu a zároveň pleť príliš nezaťažuje.

    Opaľovací SPF krém pre ochranu pred slnečným žiarením

    Posledným krokom by mal byť opaľovací krém s SPF. Bez ohľadu na ročné obdobie je dôležité používať krém s vysokým filtrom. Pravidelné používanie SPF krému bojuje proti starnutiu a chráni pred slnečným žiarením. Vďaka tomu môžete zamedziť predčasnému starnutiu pokožky a tiež vzniku farebných škvŕn. Pokiaľ túžite získať čistú zdravú pleť, siahnite po produktoch, ktoré sú viac hydratačné, majú rozjasňujúci efekt a pleť nezmatňujú. Efekt „glass skin” zaručený 🙂

    Purito - Cica Clearing BB Cream #23 Natural Beige - BB krém s obsahom pupočníka ázijského

    Purito – Cica Clearing BB Cream #23 Natural Beige – BB krém s obsahom pupočníka ázijského

    Produkt, ktorý mi nahradil make-up aj na veľké udalosti! Odkedy som sa s týmto produktom zoznámila (a priznávam, že som použila už 4 balenia), nevyužila som žiadny iný produkt ako make-up. Za mňa jednoznačne najlepší BB krém spomedzi všetkých BB krémov! Krém je veľmi ľahký, zabezpečí dokonalé zjednotenie farby pleti, splynie s ňou a výsledok je krásny, prirodzený a ľahko prejasnený. A taktiež, čo je prekvapujúce, vie veľmi dobre maskovať, čo treba! Najlepšie sa aplikuje pomocou prstov, stačí ho vmasírovať ako krém. Skvele tak splynie s pleťou a efektom je maximálne prirodzený „clean look”. Viem, že farba pri tomto produkte môže byť problém, ale plusom je, že ladí s farbou pleti. Myslím, že väčšine sa budú hodiť farby 21 a 23. Ja používam 23 a aj keď sa po vytlačení z tuby zdá krém trochu našednutej farby, na pleti sa krásne prispôsobí a nie je to poznať. Tento produkt patrí jednoznačne medzi najlepšie bb krémy na trhu!

    3CE - Contour Shading #Soft Brown - Kontúrovacie duo

    3CE – Contour Shading #Soft Brown – Kontúrovacie duo

    Kontúrovanie patrí medzi must-have kroky každého líčenia. Pôvodne som sa domnievala, že pri takom jemnom looku bude bronzer príliš ťažký a výrazný, ale toto duo na kontúrovanie ma príjemne prekvapilo! Má chladnejší farebný tón, takže odtieň nevyzerá ako pomaranč, no zároveň nie je ani príliš šedý. V skratke a jednoducho, ideálny odtieň pre takmer všetky typy pleti! Má hodvábnu konzistenciu, veľmi príjemne sa nanáša, nerobí škvrny ani iné nevzhľadné mapy na pleti. Dostupný je v dvoch odtieňoch, ktoré je možné využívať oddelene alebo ich vzájomne medzi sebou miešať – tak získate jemnejší alebo silnejší efekt podľa svojho priania.

    Paese - Wonder Glow Liquid Highlighter - Opal - Tekutý rozjasňovač

    Paese – Wonder Glow Liquid Highlighter – Opal – Tekutý rozjasňovač

    Pre získanie efektu zdravo vyzerajú pleti je rozjasňovač jednoducho nevyhnutnosťou! A samozrejme, ideálne v tekutej forme. Tu som urobila malú výnimku a vynechala som kórejský produkt. Tento rozjasňovač Paese je must-have kúsok v mojej kozmetickej taštičke. Má krásnu zlatú (ale nie gýčovú žltú) farbu, ktorá sa dokonale prispôsobí odtieňu pleti, nádherne ju rozjasní a zabezpečí zjednotenie pleti. Je vhodný aj ako „mokrý“ tieň na očné viečka.

    PS: Ak túžite po veľmi rozjasnenej pleti, môžete kvapku tekutého rozjasňovaču zmiešať s make-upom a vytvoriť si tak vlastný rozjasňujúci make-up.

    Rom&nd - See-Through Melting Cheek - 01 Melting Beige - Krémová lícenka

    Rom&nd – See-Through Melting Cheek – 01 Melting Beige – Krémová lícenka

    Pokiaľ chcete získať efekt sviežej a mladistvej pleti, bez lícenky to určite nepôjde! „Clean look” si žiada na líčkach veľké množstvo lícenky, ale je nutné vyvarovať sa dramatického efektu. Cieľom je prirodzene vyzerajúca pleť so sviežim ružovým rumencom. Tento produkt je ideálny, pretože nejde o klasickú vysoko kryciu lícenku, ale o polopriehľadný produkt, ktorý pleť na líčkach ľahko presvieži. Súčasťou balenia je hubka, ktorú je možné použiť na aplikáciu produktu.

    Peripera - Ink Mood Drop Tint - 04 Goji Berry - Dlhotrvajúci tint na pery

    Peripera – Ink Mood Drop Tint – 04 Goji Berry – Dlhotrvajúci tint na pery

    Zázrak menom TINT alebo ten najuniverzálnejší produkt zo všetkých! Môžete ho nanášať na pery, oči či líčka a vďaka jeho tekutej konzistencii nebude pleť zaťažená. Tento produkt značky Peripera má prekrásnu farbu a vonia ako ovocie! Pery vyzerajú ako po zjedení čerstvých šťavnatých malín 🙂 Veľkou výhodou tintu je jeho odolnosť. Najskôr je efekt mokrý a lesklý, po čase však splynie s pokožkou a je odolný aj voči oteru, či jedlu. Vydrží veľmi dlho a stále zvýrazňuje prirodzenú farbu pier. Tento look vyzerá sviežo a prirodzene!

    Dúfam, že som Vás inšpirovala k používaniu kozmetiky s prirodzeným efektom. Nezabudnite na prípravu pleti, ktorá je veľmi dôležitá pred nanesením akejkoľvek dekoratívnej kozmetiky. Účinný exfoliačný peeling, intenzívna regenerácia a hĺbková hydratácia, zabezpečia, že pleť bude dokonale pripravená na líčenie. Pre dosiahnutie mladistvého „fresh” efektu vyberajte z bb a cc krémov, krémových líceniek či bronzerov. Pleť tak bude vyzerať zdravo a sviežo a verte, že tento typ looku je vhodný pre všetky typy pleti. A máme tu ešte jednu výhodu – odličovanie je pri takomto množstve a konzistencii make-upu ešte jednoduchšie. Pokiaľ stále váhate, aký produkt bude pre Vašu pokožku najlepší, napíšte nám na náš e-mail: obchod@cosibella.sk Naše kozmetologičky Vám s výberom produktu na mieru pomôžu!

    A v prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať aj na našom Facebooku a Instagrame alebo telefónnom čísle +421 233 221 070. – radi Vám poradíme!

    Páčil sa Vám tento článok?

    Subscribe
    Powiadom o
    0 komentarzy
    Inline Feedbacks
    View all comments