Domáce SPA – nájdite si chvíľku iba pre seba!

0 0 8 min
Domáce SPA – nájdite si chvíľku iba pre seba!
Starostlivosť o telo
0 0 8 min

Obsah

    Vytvorte si domáce SPA – ako si dopriať skutočný relax v pohodlí domova?

    Doprajte si zaslúžený oddych a dovoľte si na chvíľku vypnúť. Obzvlášť v dnešnej dobe, keď sa životné tempo neustále zrýchľuje. Po náročnom dni nás často ani len nenapadne navštíviť drahé wellness centrá plné ľudí. Preto Vám dnes ukážeme spôsob, ako na chvíľu prestať myslieť na každodenné povinnosti, ako si dopriať skutočný relax a ako si užiť chvíľku len a len pre seba.

    Ako si vytvoriť súkromné SPA?

    Prvým krokom, ako si vytvoriť domáci wellness, je príprava vhodného prostredia. Upracte priestor, v ktorom chcete relaxovať, aby ste nemuseli premýšľať nad neumytým riadom alebo neposkladanou vypranou bielizňou. 😀 Aby Vás skutočne nič nerozptyľovalo alebo nevyvádzalo z rovnováhy, vypnite všetky rušivé zvuky, ktoré Vás otravujú.

    Nezabudnite na hudbu. Relaxačná hudba, jemné tóny alebo biely šum Vám pomôžu uvoľniť sa a užiť si skutočné domáce wellness procedúry. Využite napr. hotové playlisty relaxačnej hudby alebo si vytvorte vlastné s obľúbenými skladbami.

    Pokiaľ je miestnosť aj vhodná a potrebná kozmetika pripravená, nič nebráni tomu užiť si domáce kúpele! Samozrejme, nie všetky procedúry, o ktorých sa zmieňujeme sú povinné. Preto si doprajte iba tie, ktoré Vám vyhovujú a sú pre Vás skutočným zlepšovačom nálady. Vykonajte masáž, hýčkajte pokožku rúk alebo nôh, urobte si peeling celého tela alebo naneste vyživujúcu masku. Pamätajte, že všetko prebieha v pokoji a pomaly. Sústreďte sa na Vaše pocity a relaxujte.

    Prvý krok – relaxačný kúpeľ!

    Nie je nič lepšie, ako sa po ťažkom dni v práci alebo náročnom tréningu ponoriť do teplej vane s obľúbenými éterickými olejmi. Takéto home spa Vám pomôže na chvíľu zabudnúť na každodenné starosti a povinnosti.

    Naplňte vaňu horúcou vodou a pridajte do nej obľúbený esenciálny olej. Stačí pár kvapiek. Oleje majú navyše upokojujúce a relaxačné vlastnosti a ich vône nám pomáhajú uvoľniť sa. Voňavý éterický olej je must-have!

    Čo sa týka éterických olejov, na trhu ich nájdete nepreberné množstvo! Použite napr. olej z rozmarínu, grapefruitu alebo pomaranča. V závislosti od Vašich preferencií si vyberte taký, ktorý Vám bude počas relaxačného kúpeľa príjemný!

    Spôsoby a tipy na dokonale hladkú pokožku! Peeling a suché kartáčovanie tela

    Po kúpeli sa nezabudnite dôkladne postarať o pokožku tela! Procedúra, ktorá sa v domácom wellness radí medzi moje obľúbené, je peeling pokožky tela. Týmto spôsobom sa zbavíte odumretých kožných buniek a Vaša pokožka bude vyzerať sviežo. Po peelingu je pokožka hladká a mäkká na dotyk a je schopná lepšie vstrebať účinné zložky z nanesených krémov a balzamov. Zároveň zabránite nepríjemnému zarastaniu chĺpkov po holení!

    Čo sa týka druhov peelingov – na trhu nájdete rôzne varianty prispôsobené typom pokožky alebo preferenciám jednotlivých zákazníkov. Patria sem cukrové peelingy, ktoré obsahujú jemné kryštáliky cukru a prírodné oleje a pomáhajú hydratovať a vyživovať pokožku. Soľné peelingy sú ďalšou z možností – obsahujú jemné čiastočky morskej soli. Sú jemnejšie ako cukrové peelingy, ale neodporúčajú sa pred/po holení, pretože môžu spôsobovať podráždenie. Pokiaľ preferujete intenzívnu exfoliáciu, vyskúšajte kávový peeling. Obsahuje mletú kávu a prírodné oleje, vďaka čomu spevní a nabudí.

    Aby bol peeling naozaj účinný, je potrebné naniesť dostatočné množstvo prípravku na navlhčenú pokožku a jemnými krúživými pohybmi vmasírovať. Sústreďte sa najmä na miesta, ktoré vyžadujú intenzívnejšiu exfoliáciu – lakte, kolená alebo päty. Po procedúre dôkladne opláchnite pokožku vodou a naneste obľúbený telový krém alebo balzam. Peeling patrí medzi najlepšiu formu ošetrenia ideálnu pre domáce prostredie. Zanecháva pokožku hladkú, mäkkú a sviežu a Vy sa cítite uvoľnení a zrelaxovaní.

    Masáž kartáčikom na sucho je relaxačná masáž celého tela, ktorá sa vykonáva špeciálnou masážnou kefou/kartáčom. Prečo tento proces milujeme? Po prvé, je naozaj príjemný, skvele redukuje stres a zlepšuje celkovú náladu, po druhé, urýchľuje prirodzený proces olupovania pokožky, zlepšuje krvný a lymfatický obeh a vyživuje a po tretie, masáž pomáha bojovať proti celulitíde a posilňuje pokožku, čo nikdy nie je na škodu, však?

    Na takúto masáž tela si stačí zaobstarať vhodnú kefu a začať pomaly, opatrne a rovnomerne masírovať smerom k srdcu. V závislosti na Vašich preferenciách môžete masáž vykonávať ráno alebo večer, najlepšie pred sprchou alebo po kúpeli. Následne aplikujte balzam alebo maslo, aby ste pokožku dostatočne hydratovali.

    Pokiaľ ste masáž kefou doposiaľ nevyskúšali, odporúčame to zmeniť! Je to naozaj jednoduchý a účinný spôsob, ako si dopriať wellness v pohodlí Vášho domova. A výsledky sú viditeľné už po niekoľkých použitiach.

    Starostlivosť o pleť – domáce SPA krok za krokom

    Vytvorili sme pre Vás konkrétny plán pre domáce wellness procedúry:

    Domáce SPA pre pokožku rúk

    Domáce spa je skvelým riešením, ako zregenerovať a vyživiť pokožku rúk. Každodenné práce a časté umývanie rúk môžu spôsobovať vysušenie, popraskanie a podráždenie pokožky. Pritom je to také jednoduché: najskôr vykonajte peeling, odstráňte odumreté kožné bunky a zregenerujte pokožku. Na peeling rúk môžete použiť klasický telový peeling alebo peeling určený priamo na ruky a nechty. Potom si pripravte misku s teplou vodou, pridajte pár kvapiek éterického oleja alebo soli do kúpeľa a ponorte do nej ruky – kúpeľ účinne zmäkčí pokožku rúk. Následne urobte jemnú masáž rúk, uvoľnite svaly a stimulujte krvný obeh. Môžete použiť špeciálne krémy alebo masážne oleje na to určené. Nakoniec aplikujte masku na ruky, aby ste pokožke zaistili potrebnú dávku hydratácie a výživy a po odstránení masky naneste krém na ruky, ktorý ochráni pokožku pred stratou vody.

    Domáci wellness pre ruky – jednoduchý a príjemný spôsob starostlivosti o pokožku rúk. Pravidelná starostlivosť a ošetrenie zaistí krásny a zdravý vzhľad Vašich rúk a zabráni popraskaniu a vzniku podráždenia.

    Domáce SPA pre pokožku nôh

    Domáci wellness je skvelým spôsobom, ako uľaviť a zregenerovať unavené nohy. Na pokožku nôh v každodennej ošetrujúcej rutine často zabúdame, čo môže spôsobovať suchosť, popraskanie a drsnosť pokožky. Preto sa oplatí o pokožku nôh pravidelne starať a zaistiť jej občasný wellness! Tu je pár tipov: nohy na 10-15 minút ponorte do teplej vody s prídavkom kúpeľovej soli alebo éterického oleja. Takýto kúpeľ efektívne zmäkčí pokožku nôh. Následne vykonajte peeling a odstráňte odumreté kožné bunky. Nakoniec môžete použiť masku na nohy, napr. vo forme ponožiek. Vyberajte z vyživujúcich a hydratačných masiek a zaistite si mäkkú a zregenerovanú pokožku nôh!

    Domáci wellness pre nohy – jednoduchý a príjemný spôsob starostlivosti o pokožku nôh. Pravidelné ošetrenie Vám zaistí krásny a zdravý vzhľad Vašich nôh a zabráni vysušeniu, popraskaniu a vzniku podráždenia. Teraz už viete, ako na to, takže chvíľka relaxu pre Vaše nohy môže začať!

    Veríme, že tento článok vyvrátil Vaše pochybnosti spojené s používaním kyselín počas leta. Pokiaľ potrebujete pomoc pri výbere kozmetiky alebo vytvorení Vašej ošetrujúcej rutiny, obráťte sa na náš e-mail: obchod@cosibella.sk Naše kozmetologičky Vám vyberú produkty namieru!

    A v prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať aj na našom instagramefacebooku alebo telefónnom čísle +421 233 221 070.

    Páčil sa Vám tento článok?

    Subscribe
    Powiadom o
    0 komentarzy
    Inline Feedbacks
    View all comments