Ako sa holiť bez podráždenia?

0 0 4 min
Ako sa holiť bez podráždenia?
Starostlivosť o telo
0 0 4 min

Obsah

    Pocit nepohodlia, pálenie a svrbenie po holení je problém, ktorý trápi mnoho z nás. V tomto článku Vám prinášame pár tipov, ako sa týmto nepríjemnostiam vyhnúť. 🙂

    Najčastejšie příčiny podráždenia po holení

    Často kvôli nedostatku času zabúdame na základné pravidlá, ako sa bezpečne zbaviť nechcených chĺpkov. Alebo sme možno len nikdy nevenovali pozornosť chybám ako:

    Ako predchádzať vzniku podráždenia?

    Pokožku sa na holenie oplatí pravidelne a dôkladne pripravovať. Dôležité je zbaviť sa odumretých kožných buniek, vďaka čomu bude odstránenie chĺpkov jednoduchšie. Exfoliáciu môžete vykonávať nasledujúcimi spôsobmi:

    Tu je od nás pár tipov na bezpečnú exfoliáciu odumretých kožných buniek 🙂

    Hagi – Prírodný telový peeling s konopným a makadamovým olejom

    Cukrový peeling s osviežujúcou citrusovou vôňou. Veľmi dobre odstraňuje odumreté kožné bunky a zanecháva pokožku hydratovanú a hladkú na dotyk. Tento spôsob exfoliácie je veľmi jemný. Veríme, že produkt si určite obľúbite – aj keby len pre jeho úžasnú vôňu.

    Lynia - Kefa pre suchú a mokrú masáž tela

    Lynia – Kefa pre suchú a mokrú masáž tela

    Kefa je vyrobená z prírodného rastlinného vlákna agáve a bukového dreva. Jej úlohou je odstrániť odumreté kožné bunky a vyhladiť pokožku. Pretože sú štetinky pomerne ostré, odporúčame, aby tí, ktorí s kefovaním pokožky ešte len začínajú alebo Vy, ktorí máte citlivú pokožku, začali s touto metódou na mokro počas kúpeľa/sprchovania. Majitelia hrubšej, odolnej pokožky môžu začať s kefovaním na sucho ihneď. Ide o najintenzívnejší spôsob exfoliácie, ale výsledný efekt na pokožke stojí za to. 🙂

    Mohani - Ľanová rukavica do sprchy - intenzívny peelingový účinok

    Mohani – Ľanová rukavica do sprchy – intenzívny peelingový účinok

    Rukavica z prírodných vlákien určená na masáž počas kúpeľa. Účinne odstraňuje odumreté kožné bunky a zanecháva pokožku mäkkú a hladkú na dotyk. Ďalším plusom je to, že jemne spevňuje a stimuluje mikrocirkuláciu. 🙂 Vďaka tomu, že sa používa počas kúpeľa, je riziko podráždenia minimálne.

    Správne holenie bez podráždenia

    Akonáhle je pokožka pripravená, môžeme pristúpiť k samotnému holeniu. Dôležité je dodržať hygienu a opatrnosť pri holení. Medzi najdôležitejšie kroky jemného odstránenia chĺpkov patria:

    Ako upokojiť pokožku po holení?

    Po odstránení chĺpkov sa odporúča upokojiť podráždenie a zápalové prejavy a navrátiť pokožke hydratáciu.

    Upokojujúce zložky v kozmetike:

    Produkty upokojujúce pokožku po holení

    A sme na konci. 🙂 Aby ste sa vyhli efektu „jahodových nôh“ alebo vznikajúcim zápalom na iných častiach tela, oplatí sa aplikovať produkt s upokojujúcim účinkom. Nižšie nájdete našich obľúbencov. 🙂

    Lynia - Hydratačný exfoliačný krém s 10% ureou, 2% kyselinou salicylovou a 2% kyselinou mliečnou

    Lynia – Hydratačný exfoliačný krém s 10% ureou, 2% kyselinou salicylovou a 2% kyselinou mliečnou

    Tento krém je taký malý zázrak. 🙂 Okrem toho, že má krásnu mätovú vôňu, obsahuje kyselinu mliečnu, ktorá úžasne upokojuje podráždenie, hydratuje, zmierňuje zápalové prejavy a reguluje proces zlupovania pokožky. Toľko výhod v jednom produkte!

    Some By Mi - AHA BHA PHA Calming Body Lotion - Telový balzam s obsahom kyselín

    Some By Mi – AHA BHA PHA Calming Body Lotion – Telový balzam s obsahom kyselín

    Ľahký telový balzam obohatený o upokojujúce a hydratačné zložky a mix jemných kyselín, ktoré regulujú proces rohovatenia pokožky. Odstraňuje vystúpené nedokonalosti a predchádza zarastaniu chĺpkov. Dobre vyhladzuje a zanecháva pokožku upokojenú. Je vhodný aj pre tých. ktorí bojujú s akné v dekolte, na ramenách, chrbte alebo zadku.

    Tipy – ako sa holiť bez podráždenia?

    1. Uistite sa, z akých materiálov je Vaše oblečenie vyrobené. Umelé materiály dráždia pokožku, preto pár hodín po holení noste oblečenie iba z prírodných materiálov, napr. bavlny.
    2. Používajte jemné dezodoranty/antiperspiranty bez obsahu alkoholu. Alkohol v spojení s čerstvo oholenou pokožkou neveští nič dobré. Súhlasíte? 🙂
    3. Ak máte veľmi citlivú pokožku, pred holením si doprajte horúci kúpeľ. Ten zmäkčí pokožku aj samotné chĺpky.

    Dúfame, že aspoň jeden spomínaný tip Vám pomôže vyhnúť sa podráždeniu. Pokiaľ stále váhate, aký produkt bude pre Vašu pokožku najlepší, napíšte nám na náš e-mail: obchod@cosibella.sk Naše kozmetologičky Vám s výberom produktu na mieru pomôžu!

    A v prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať aj na našom instagramefacebooku alebo telefónnom čísle
    +421 233 221 070.

    Páčil sa Vám tento článok?

    Subscribe
    Powiadom o
    0 komentarzy
    Inline Feedbacks
    View all comments